05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi KÜLTÜR-SANAT Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Tiyatro Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünya Tiyatro Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  "Göreve geldiğimizde 23 olan devlet tiyatrolarındaki sahne sayısını 77’ye yükseltirken desteklenen özel tiyatro sayısını 59’dan 328’e çıkardık" dedi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiklerinde 23 olan devlet tiyatrolarındaki sahne sayısını 77’ye yükseltirken desteklenen özel tiyatro sayısını da 59’dan 328’e çıkardıklarını bildirdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj yayımladığı belirtildi.

Mesajında tiyatronun geçmişten bugüne hayata ve insana dair ne varsa sahneye koyarken izleyici ile oyuncuyu aynı çatı altında ortak bir hissiyatta buluşturan etkili sanat dallarından biri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trajedi, komedi, dram, opera ya da müzikal gibi farklı tür ve sahne çeşitleriyle kah güldürerek kah hüzünlendirerek topluma ayna tutan tiyatro eserleri, dünyanın her yerinde insanların ilgisine mahzar olmaktadır." ifadesini kullandı. 

Zengin tiyatro birikimine sahip Türkiye'de de her yaş ve her kesimden tiyatroya yoğun bir teveccühün olduğunu görmekten memnuniyet duyduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz de ülkemizde kadim medeniyetimizden ve değerlerimizden beslenen kültür ve sanatın gelişmesi ve yaygınlaşması için bütün alanlarda olduğu gibi tiyatro sektörüne de çok güçlü destekler sağladık. Göreve geldiğimizde 23 olan devlet tiyatrolarındaki sahne sayısını 77’ye yükseltirken desteklenen özel tiyatro sayısını 59’dan 328’e çıkardık. Sadece 2020-2021 sanat sezonunda özel tiyatrolara sağladığımız destek miktarını bir önceki sezona kıyasla 3, 5 kat artırarak dijital tiyatro destekleriyle birlikte 21, 5 milyon liraya ulaştırdık. Salgın sürecinde özel tiyatrolara aktardığımız destek ise bugün itibarıyla 36, 7 milyon lira oldu. Destek paketlerinin yanı sıra KDV indirimi ve kira stopajının yarıya düşürülmesi gibi somut adımlarla da tiyatrolarımızın yanında olduk. Tiyatro sektörünün şartlarını iyileştirmek, ülkemizin kültür ve sanat dünyasını zenginleştirmek için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Tiyatro sanatının büyük sorumluluğunu hissederek toplumumuza örnek olmayı kendisine şiar edinen, milli ve manevi değerlerimiz ile kültürümüzü özümseyerek ülkemizin sanat hayatına katkı sağlayan tüm sanatçılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Tiyatro sanatçılarımızın, çalışanlarımızın ve sanatseverlerimizin Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *