Suudi Prensi Badr bin Abdullah bin Muhammed bin Farhan Al Saud tarafından 450 milyon 300 bin dolara satın alınarak, bir açık artırmada satılan en pahalı yağlı boya tablo olan Leonardo da Vinci’nin Salvator Mundi tablosu farklı bir versiyonuyla NFT'ye çevrildi. Orijinalinde sağ elini yukarı kaldırmış, sol eliyle de dünyayı temsil eden bir kristal küre tutan Hz. İsa'nın tasvir edildiği resmin dijital versiyonunda figür, elinde dolar banknotları tutuyor. 

Art Newspaper'ın haberine göre, Salvator Mundi NFT’si, Opensea adlı platformda basıldı ve Paskalya hafta sonunda açık artırmaya çıkarılacak. Tabloyu NFT'ye çeviren 2019’da yayımlanan 'The Last Leonardo' kitabının yazarı Ben Lewis, NFT eseri "Salvator Metaversi" olarak adlandırdı. Lewis, NFT satışından 450 milyon dolar bekliyor. 

NFT'nin satışından elde edilen gelir, Ben Lewis ile Salvator Mundi'nin orijinal tablosunu 2005'teki müzayedede toplam bin 175 dolara satan Louisiana merkezli Hendry ailesine gidecek.

SABA TÜMER KAHKASINI, GÜLBEN ERGEN ÜNLÜ SÖZÜNÜ SATIŞA ÇIKARMIŞTI

Ünlü sunucu Saba Tümer, daha önce de sigortalattığı kahkahasını 90 bin TL'ye sattı, Tümer, kahkahasından elde ettiği geliri, sosyal sorumluluk projelerine harcayacağını söyledi.

Gülben Ergen, kendisiyle özdeşleşen "Bana unutmayın ki hiçbir şey olmaz" sözünü NFT'ye dönüştürerek açık artırmaya çıkardı. Şarkıcı, “Bana unutmayın ki hiçbir şey olmaz” sözünü söylediği anı Rarible üzerinden satışa sundu. Ergen, elde edeceği geliri ise kurucusu olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği’ne bağışlayacak. 

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’ta bir makale, benzersiz dijital varlıkların alınıp satıldığı NFT üzerinden 563 bin dolara alıcı buldu. New York Times köşe yazarı Kevin Roose, ‘Bunu Blockchain üzerinden satın alın’ başlıklı köşe yazısını NFT olarak 563 bin dolara satışa çıkardı.

NFT NEDİR?

NFT, gerçek dünyada koleksiyon değeri taşıyan herhangi bir şeyin dijital dünyadaki halidir. Açılımı, “non-fungible token”dır. Takas edilemeyen kripto varlık anlamına gelmektedir.

Editör: Haber Merkezi