03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi KÜLTÜR-SANAT Selanik'teki Atatürk Evi yeniden ziyarete açılıyor

Selanik'teki Atatürk Evi yeniden ziyarete açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi’nin, kapsamlı bir restorasyonun ardından yeniden ziyarete açılacağını duyurdu. Açıklama, Atatürk'ün vefatının 87’nci yıl dönümüne denk gelen anlamlı bir tarihte geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi’nin, kapsamlı bir restorasyonun ardından yeniden ziyarete açılacağını duyurdu. Açıklama, Atatürk'ün vefatının 87’nci yıl dönümüne denk gelen anlamlı bir tarihte geldi.

Türk-Yunan Dostluğunun Simgesi Olan Müze Yeniden Hayat Buluyor

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ata’mızın vefatının 87’nci yıl dönümünde, onun kıymetli mirasına sahip çıkan çok anlamlı bir açılışı gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ve Türk-Yunan dostluğunun simgesi olan Selanik Atatürk Evi’nin kapılarını, kapsamlı bir restorasyon sürecinin ardından yeniden açıyoruz.”

315 Metrekarelik Tarihi Yapı Aslına Uygun Olarak Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, 3 katlı ve 315 metrekarelik yapı, 1953 yılındaki özgün hâline getirildi. Bakan Ersoy, restorasyon sürecinde 1.000’in üzerinde eser, belge ve kitabın titizlikle yenilendiğini ve yeniden Selanik'e taşındığını belirtti.

“Artık Sadece Müze Değil, Kültürel Diplomasi Merkezi”

Kültür ve Turizm Bakanı, açılışı yapılacak yapının sadece bir müze değil, aynı zamanda Türkiye'nin kültürel hafızasını taşıyan diplomatik bir merkez olacağını ifade etti: “Ali Rıza Efendi'nin diktiği nar ağacının gölgesinde hem tarihimize hem de ortak kültürel mirasımıza ışık tutacak bu ev, artık sadece bir müze değil; milletimizin hafızasını yaşatan bir kültürel diplomasi merkezi olacak.”

Bakan Ersoy, Atatürk Evi’nin bundan böyle bir “Türk Evi” konseptiyle hizmet vereceğini ve ziyaretçileri daha zengin bir içerikle ağırlayacağını da vurguladı. Yenilenen yapının resmi açılışı, yarın düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *