LED kelimesi İngilizceden dilimize geçmiş bir kelime. İngilizcede “Light Emitting Diode” kelimelerinin kısaltılması ile LED kelimesi ortaya çıkmış. Dilimizde de direkt olarak bu kısaltma ile kullanılmakta. Dilimize “Işık Yayan Diyot” olarak çevrilebilir.

Işık yayan bu diyotların bir arada kullanılması ile de led ekran dediğimiz ürünler ortaya çıkmakta. Diyotlar birbirlerine çok yakın bir şekilde konumlandıktan sonra belirli bir plana göre ışık saçmaya başlıyor ve dikkat çekici görüntüler ortaya çıkıyor. LED ekranların insanların dikkatini çekmeyi başarmasında ise birkaç önemli etmen söz konusu.

Güneşli Havalarda Dahi Dikkatler Üzerinde!

LED ekranların dikkat çekici özelliği gündüz saatlerinde de parlamasından geliyor. Led ekran nedir sorusuna verdiğimiz yanıtta da bahsettiğimiz gibi bu ekranlarda çok sayıda ışık kaynağı bir arada kullanılıyor. Bu kadar fazla ışık kaynağının bir arada bulunması güneşli bir havada dahi ekranların rahatlıkla fark edilmesini sağlıyor. Akşam saatlerinde ise ekranların performansı maksimum seviyeye çıkıyor.

Sıradan tabelalar ya da görsel öğeler yerine LED ekranlar kullanıldığına gündüz saatlerinde de ışık saçmayı başaran harika ürünler elde edilmekte. Akşam saatlerinde de ışık kaynağı olmayan ve görünmeyen tabelalardan çok daha yukarıda bir performans söz konusu oluyor. Haliyle insanlar istemeseler de bakışları bu ekranlara kayıyor.

Renkler Bütün Parlaklığıyla LED Ekranlarda!

Renklerin insanlar üzerinde belli başlı etkileri bulunuyor. Markalar logolarını seçerken ya da tanıtım için videolar hazırlarken bu renkleri olabildiğince fazla kullanmaya çalışıyorlar. Kırmızı renk insanları acıktırdığı için birçok yemek firmasının logosundaki hakim renk konumunda. Bu firmaların reklam filmlerinde de sürekli kırmızı kullanıldığını görebiliyoruz.

Kırmızının bu etkileri gösterebilmesi için silik bir yapıda olmaması gerekli. Tam olarak istenen tonda, son derece canlı ve ilgi çekici olması gerekli. Led ekran teknolojisinde bu imkanların sunulması insanların kolayca dikkatinin çekilmesini sağlıyor. Günün her saatinde ekranlarda capcanlı bir kırmızı gören kişiler yüzünü ekrana doğru çevirip yapılan yayını bir süreliğine takip ediyor.

Büyük Ebatlardaki Ekranlar Her Zaman Dikkat Çekici

İnsanların dikkatini üzerine çekmesi istenen ürünler ne kadar büyük ebatlarda yapılırsa bu görevi o kadar kolay yerine getirebilir. Sıradan ekranların çok büyük boyutlarda imal edilmesi son derece zor. Bazı boyutların imkânsız olduğunu söylemek mümkün. Ancak led ekran özellikleri sayesinde sınırsız bir boyutlandırma fırsatı sunuyor.

Işık kaynağı olan diyotlar yan yana gelerek ekranları oluşturuyorlar. Bu yüzden de ekranların büyük ebatlara sahip olması için daha fazla diyot bir araya getirilebiliyor. Bu diyotlar rahatlıkla birbirine bağlanabildiğinden yerinde montaj işlemi ile istenen her boyutta ekran elde ediliyor. Bu da insanların kolayca ilgisini çekebilecek totem led ekranlar gibi harika ürünlerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

LED Ekranları En Dikkat Çekici Noktalarda Konumlama Fırsatı!

LED ekranların her sektörde kullanılmaya başlanmasının bir diğer sebebi ise işlevselliği. Led ekran özellikleri arasında her zaman başlarda sayılan işlevsellik, insanların dikkatinin de kolayca çekilebilmesini sağlıyor. LED ekranlar farklı şekillerde ve ebatlarda olabildiğinden her alana uygun bir şekilde tasarlanabilir. AVM duvarlarında ya da sabit bir noktanın olmadığı şehir merkezlerindeki meydanlarda led ekranları kullanmak mümkün. Böylece en dikkat çekici bölgelere uygun led ekranlar kolayca üretiliyor ve konumuna bırakılıyor. Sonrasında bölgeden geçen herkesin gözü ekranlara takılmaya başlıyor.

Editör: İrem Nur Kaya