Küçük çocuklara nişan töreni düzenleyen aileler serbest bırakıldı. 8 yaşındaki kız çocuğunun, amcasının oğlu olan 9 yaşındaki çocukla nişanlandırılmasına ait görüntüler sosyal medyada hızla yayılıp tepki toplamıştı. 15 gün sonrasına ise düğün planlandığı iddia edilirken dede F. A., " Yaptıkları sadece semboliktir ve eğlenmek amaçlı yapmışlardır" dedi.

ANNE VE BABALARA O GÖRÜNTÜLER SORULDU

Soruşturma kapsamında çocukların anne ve babaları polis ekiplerince gözaltına alındı. Çocukların anne ve babaları, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, çocukların nişandan 15 gün sonra da düğünlerinin planlandığı öğrenildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDILAR

Kız çocuğunun babası U.A. ve annesi S.A. ile erkek çocuğunun babası R.A. ile annesi S.A. çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrolle serbest bırakıldı. 

DEDE: "YAPTIKLARI SEMBOLİK"

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü ve nişan töreninin, isteği üzerine yapıldığı iddia edilen dede F. A., her iki çocuğun da kendi torunları olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Kadıköy'de seçimi kaybeden Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ortaya çıktı! Kadıköy'de seçimi kaybeden Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ortaya çıktı!

“Çocuklar amca çocuklarıdır ve benim torunlarımdır. Mardin’de düğünümüz vardı. Düğünden dönerken çocuklar kendi aralarında eğlenmek için böyle yapmışlar. Yaptıkları sadece semboliktir ve eğlenmek amaçlı yapmışlardır. Kadınlar, belki kendi aralarında beşik kertmesi yapmışlardır, eğer böyle bir şey olsa bile 18 yaşından önce kanunen evlenemezler zaten. Görüntüler tamamen yanlış anlaşıldı, bizler mağdur olduk. Evde 4-5 engelli çocuk var, bunlara bakılması lazım. Dünden beri anne babaları karakoldalar, çok şükür serbest bırakıldılar. Gidip engelli çocuklarına bakacaklar. Çocuklarım okul okuyor, okullarından geri kalıyorlar. Bir yanlış anlaşılmadan dolayı başımıza gelmeyen kalmadı. Düğün veya nişan yok. Böyle bir şey olması da imkansızdır.”

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINMIŞTI

Valilikten dün yapılan açıklamada, Kızıltepe'de yaşanan ve bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan "küçük yaşta nişanlandırma" konulu haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğüne ivedilikle konunun araştırılması talimatı verildiği bildirilmişti.

Söz konusu çocuklara yönelik geçici tedbir kararı alındığı, çocukların koruma altına alındığı, konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti.

Editör: İrem Nur Kaya