Meteoroloji tarafından yayınlanan uyarılara göre dün etkisini göstermeye başlayan sağanak yağış doğu bölgelerimize geçiş gösterecek, yer yer kuvvetlenen rüzgar ise Marmara Bölgesi'nde olmak üzere  Ege Bölgesi'nin kuzeyinde kendini gösterecek.

Meteoroloji, 14 kenti sarı kodla uyardı. Gün içinde ülkenin doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz çevresinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Yağış

Yapılan açıklamaya göre; Mersin'in doğusu, Adana'nın güneyi, Hatay'ın kıyı ve kuzey kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenirken,akşam saatlerine kadar Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Elazığ ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgar

Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetlice, yağış alan yerlerde yağış anında ve öğle saatlerinden sonra Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında daha kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Sarı alarm verilen iller şöyle sıralandı:Adana, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Hatay, Mersin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şırnak, Tunceli

Sözleşme feshedildi, kararı duyan Tanju Özcan küplere bindi! Sözleşme feshedildi, kararı duyan Tanju Özcan küplere bindi!

meteroloji

2-15

Editör: Nehir Durdağı