Milli Savunma Bakanlığı'ndan Azerbaycan'ın terörle mücadele amacı ile gerçekleştirdiği operasyonla ilgili olarak; 'Türkiye olarak her zaman dediğimiz gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkanlarımızla yanındayız. Askeri eğitim iş birliği, ordunun modernizasyonu faaliyetlerine uzun süredir devam ediyoruz. Azerbaycan ve Türk ordusunun aynı standartlara kavuşmasına yönelik çalışmalarda belli bir aşamaya gelindi.' denildi.

Esad'a kritik çağrı! 9 maddelik MGK bildirisinde dikkat çeken "Suriye" detayı Esad'a kritik çağrı! 9 maddelik MGK bildirisinde dikkat çeken "Suriye" detayı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda yapılan açıklama şu şekilde:

"19 Eylül Gaziler Günü ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesi verilişinin 102’nci yıl dönümünü bir kez daha kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere millî mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

Ayrıca; 11-18 Eylül tarihleri arasında Özbekistan'da icra edilen Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’na katılarak 2 altın ve 1 bronz madalya kazanan sporcularımızı, Türkiye Kick Boks Millî Takımı’nı ve TSK Spor Gücü’nü de bir kez daha tebrik ediyoruz.

Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında daha büyük daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük bir şevk ve gayretle çalışmaya devam etmektedir.

Editör: Nehir Durdağı