POLİTİKA

Muharrem İnce'den olay yaratacak açıklama

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulundu.

Altaylı'nın yazısı şöyle:

Dün Muharrem İnce ve Ümit Özdağ’ın iktidarı eleştirmeyi bir kenara bırakıp, eleştirilerini daha çok muhalefet üzerinde yoğunlaştırdıklarını yazınca önce Muharrem İnce aradı.
“Yapmayın Fatih Bey, iktidarı da eleştiriyorum ama iktidarda eleştirdiğimiz şeye dönüşen muhalefeti de eleştirmek hakkımız” diyerek söze girdi.

“Siz yazdınız CHP, NEO AK Parti oldu diye. Doğru CHP artık yeni AK Parti’dir. 77 kişiyi nasıl CHP seçmenini önüne koyarlar? Yüksel Taşkın’ı nasıl İzmirlinin önüne koyarlar, Çankaya 1. sıraya nasıl kumpas davalarının bakanını koyarlar? Buna da ses çıkarmayalım mı?” dedi.

Ben de “Doğru ama ittifak böyle bir şey. Siz de o ittifakta olsaydınız, siz de o listelerde o isimlerle beraber yer alacaktınız” dedim.

"Hayır itiraz ederdim. Kabullenemezdim, Ben Ergenekon, Balyoz kumpaslarında Silivri’de eylem yapıp, gerçekleri haykırıp bundan ötürü yargılanırken o gün beni yargılatanla, kumpas kuranla aynı listede olamazdım” dedi.

“Bunlar Kemal Bey’i teslim almışlar. Çok açık görünen bu” dedi ve ekledi.

“Beni bencilce davranmakla suçluyorsunuz. Peki soruyorum size ben mi bencilim yoksa beni Cumhurbaşkanı adayı yapın, ben de partinizin oy oranı ne olursa olsun sizi meclise taşıyayım, geçmişiniz ne olursa olsun sizi listeme alayım diyen mi bencilce davranıyor. Bu mu bencilce yoksa benim bunlara karşı aday olmam mı bencilce” dedi ve seçileceğini yineledi.

Ben de “Çok düşük ihtimal hatta ihtimal bile değil ama diyelim ki, seçildiniz. Partiniz baraj altı görünüyor ve TBMM’de partisi olmayan, bırakın çoğunluğu azınlığı bile olmayan biri olarak Türkiye’yi nasıl yöneteceksiniz?” diye sordum.

“Toplumun önceliklerini yasalaştıracağım. Kim buna hayır diyebilir. 'YÖK’ü kaldırıyorum' diyeceğim. 'Rektörleri üniversite senatoları belirleyecek' diyeceğim. Kim buna hayır der. 'Bütçe yapma yetkisini TBMM’ye iade edeceğim' diyeceğim. Kim hayır der. 'Milli gelirin yüzde 5’i kadar Ar Ge kaynağı ayıracağım' diyeceğim. Kim hayır der. Baktım makule hayır diyorlar. Atarım meclisi halkın önüne. Bu belediyelerde oldu aslında. Bağımsız belediye başkanları bunu yaşadılar. Mesela Yalova’da Yakup Koçal başkan oldu. Belediye meclisinde hiç adamı yoktu. ‘Yakup nasıl yöneteceksin’ dedim o zaman. O da aynen benim bu söylediğimi söyledi” dedi sonra da ekledi, "Zaten güç bende olunca Meclis de bana döner." 

Güldüm.

Bahsettiği Yalovalı Yakup Koçal, Demokrat Parti’den Yalova Belediye Başkanı seçilmişti.

Sonra da milletvekili olmak için AK Parti’ye katılmıştı.