Cumhur İttifakı partilerinden BBP'nin lideri Mustafa Destici, tv100 Ana Haber'de Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

Destici, "En son kendimizin yaptığırdığı bir saha çalışmamız var yaklaşık 20 ili kapsayan. En son aldığımız verilere göre bizim adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararsızlar dağıtıldığında yüzde 50'nin üzerinde bir oyla ilk turda seçimi kazandığını görüyoruz. Milletvekili sayısında da mecliste çoğunluğu alıyoruz" dedi.

Ortak liste konusunda da konuşan Destici, "Kendi logomuzla ittifakta yer almak istediğimizi belirttik. Listelerimizi tamamladık ve 600 milletvekili adayımız ve listeleri hazır. Sayın Devlet Bahçeli, birkaç gün önce kendi logosuyla seçime katılacağını açıkladı. Tecrübesi elbette ki çok değerlidir. MHP, benim şu anda bile ‘Partim’ diyebileceğim bir partidir. Dolayısıyla biz onların görüşlerine de saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ece Üner, HÜDA-PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı'nın "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık" açıklamasını nasıl değerlendirdiklerini sorması üzerine de Destici, "Bu açıklamayı doğru bulmam mümkün değil, kastını aşan bir açıklama olarak görüyorum. Kastını aştığını ve bir cehalet ürünü olduğunu düşünüyorum. İnşallah bir düzeltme yapar" dedi.
 

Editör: Grlyrtts