14 Mayıs seçimlerinin ardından sandık sonuçları da ortaya çıktı.

Ancak YSK verileriyle ıslak imzalı tutanaklar arasında fark olduğu gerekçesiyle çok sayıda bölgeden sandık sonuçlarına itirazlar yağmaya başladı.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK'ya yapılan itiraz başvurularıyla ilgili açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erkek, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm sandık sonuç tutanaklarımızı biz sistemimize girdik. YSK da girdi.

YSK verisiyle uyuşmayan sandıklara ilişkin itirazlar ilçe seçim kurullarına yapıldı.

Düzeltmeler ilçe seçim kurulları tarafından yapılacaktır.

Her bir oyun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Tüm sandık sonuçlarını tek tek inceliyor, sorun gözükenlerin hepsine gerekli itirazlarımızı yapıyoruz. Süreci çok yakından takip etmeye devam edeceğiz. Lütfen endişe etmeyin” dedi.

Sosyal medyada çok sayıda ıslak imzalı tutanaklarla sandık sonuçları karşılaştırmaları yapıldı. Bunlarda ıslak imzalı tutanaklarla YSK'nın sandık verileri arasındaki farklar görülüyor.

Şanlıurfa’da Yeşil Sol Parti'nin (YSP) Siverek İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz kabul edildi, buna göre AK Parti'nin 8. sıra milletvekilliği YSP’ye geçti. 

Bu gelişme üzerine bu kez AK Parti’nin yaptığı itiraz incelenmeye başlandı. Sonuç netleşirse bir vekillik el değiştirecek.

Şanlıurfa’da da ıslak imzalı tutanaklarda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na kullanılan 143 oyun Muharrem İnce adına kayıtlara geçirildiği ortaya çıktı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimin ilk turunun sonuçlarıyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı.
Davutoğlu, mesajında “YSK’yla ilgili ortaya saçılan iddialar çok vahim. Bu iddialar maddi hata denilerek geçiştirilemez. Gerekirse tüm ıslak imzalı tutanaklar tek tek yeniden sisteme girilmeli. Her bir oy kutsaldır, hiç kimse bir tek oyu ziyan edemez!” ifadelerini kullandı.

İncelemeler ve itirazlar sürüyor.

Editör: Grlyrtts