İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar 7 Ekim'den bu yana devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası toplumun ateşkes çağrılarını reddetti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, farklı ülkelerden gelen ateşkes çağrılarına karşı, "İsrail, kimin yanında yer aldığına bakmaksızın bu savaşı sürdürecek" dedi.

Netanyahu, uluslararası toplumun ateşkes çağrılarını reddederek, bunu Hamas'a teslim olma çağrısı olarak nitelendirdi. Netanyahu, savaşı İsrail'in başlatmadığını ancak kazanacaklarını ifade ederek Hamas'ı İran'ın oluşturduğu 'şer ekseninin' bir parçası olarak gösterdi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurmasının 'Hamas'a ve teröre teslim olmak anlamına geldiğini' ileri süren Netanyahu, "İsrail bir ateşkese razı olmayacak. İsrail, kimin yanında yer aldığına bakmaksızın kazanana kadar bu savaşı sürdürecek" şeklinde konuştu.

İsrail halkının kendisine desteğinin düşmesi karşısında istifa edip etmeyeceği sorulan Netanyahu, "Tek yapmak istediğim Hamas'ı istifa ettirmek, onları İsrail tarihinin çöplüğüne göndereceğiz. Bu da tüm ülkenin ortak fikri. Ülkece, İsrail ordusunu, askerlerini, istihbaratını destekliyoruz" şeklinde konuştu.
 

"Ateşkes çağrıları, hamas'a teslim olma çağrısıdır"

İsrail'in de 7 Ekim'deki korkunç saldırılardan sonra Hamas'la düşmanlığın sona ermesini kabul etmeyeceğini vurgulayan Netanyahu, "Ateşkes çağrıları İsrail'e Hamas'a teslim olma, teröre teslim olma, barbarlığa teslim olma çağrısıdır. Bu olmayacak" dedi.

"Ortak geleceğimiz için bir savaş"

Netanyahu, konuşmasında dini referanslar vererek, "İncil der ki: 'Savaşın zamanı vardır. Barışın da zamanı vardır.' Şimdi savaş zamanı" dedi.

Barışın ve savaşın zamanları olduğunu ve şu anda savaşın zamanı olduğunu vurgulayarak, "Ortak geleceğimiz için bir savaş. Bugün medeniyetin güçleriyle barbarlığın güçleri arasına bir çizgi çekiyoruz" ifadesinde bulundu.

"Onları tarihin çöplüğüne atacağız"

İstifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorulan Netanyahu, "Onları tarihin çöplüğüne atacağız. Bu benim hedefim. Bu benim sorumluluğum" cevabını verdi.

İsrail bir ülkeye daha saldırmaya hazırlanıyor! 2026 yılını işaret ettiler İsrail bir ülkeye daha saldırmaya hazırlanıyor! 2026 yılını işaret ettiler

Netanyahu, Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen sivillere ilişkin ise "masumların kasıtlı olarak öldürülmesi ile her meşru savaşa eşlik eden kasıtsız ölümler arasında ahlaki bir ayrım" olması gerektiğini öne sürdü.


 

Editör: Nehir Durdağı