EĞİTİM

Okulların açılış tarihi belli oldu!

Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velinin merakla beklediği okulların açılış tarihi ile ilgili karar için Milli Eğitim Bakanlığı dün bir açıklama yapmıştı.

Bakanlık, konu ile ilgili nihai kararın bugün yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısında verileceğini belirterek, en kısa sürede kamuoyuna açıklanacağını bildirmişti.

Konu ile ilgili kararın alındığı, okulların açılış tarihinin belirlendiği, açıklamanın da akşam saatlerinde yapılacağı ifade edildi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Daha öce yapılan planlamaya göre, gelecek hafta başı, 17 Ağustos pazartesi günü özel okulların, 31 Ağustos pazartesi tarihinde de devlet okullarının açılması hedeflenmişti.  Görünen o ki Covid-19 vaka sayısının artışı Milli Eğitim Bakanlığı’nda yeni bir planlamanın yapılması üzerinde yeni bir çalışmaya neden olmuş, bunun üzerinde yeni bir tartışma başlamış.
Aktarıldığına göre yeni planlama ile 17 Ağustos günü özel okullar açılışı online, yani uzaktan eğitim olarak başlatılacak, tam açılışı 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Bu durum 31 Ağustos’ta açılması planlanan devlet okulları için de geçerli olacak. Devlet okulları da 31 Ağustos’ta online, yani uzaktan eğitim ile başlayacak, 21 Eylül’de de geçmişte olduğu gibi normal eğitim sistemine geçecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu üyesi Selçuk Pehlivanoğlu, henüz resmi bir açıklama olmadığını vurgulayarak özel okulların 17 Ağustos'ta devlet okullarının da 31 Ağustos’ta uzaktan telafi eğitimine başlayacağının anlaşıldığını belirtti. Pehlivanoğlu "Eğer okullar 21 Eylül'de açılırsa çok ciddi bir şekilde telafi programlarının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.