CHP'nin polise tokat atan DBP (HDP) Milletvekili Saliha Aydeniz'i koruduğu ortaya çıktı.

Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeyi ele almak amacıyla toplanan Meclis Hazırlık Komisyonu'nda CHP'li vekil 'hayır' oyu verdi. 

TBMM İçtüzüğü'ne göre Hazırlık Komisyonu raporları daha sonra Karma Komisyon'a yollanıyor. Buradaki nihai kararın ardından fezleke Meclis Genel Kurulu gündemine geliyor. Polise attığı tokatla Türkiye'nin gündemine oturan PKK yandaşı Saliha Aydeniz'in dosyası bu nedenle ilk olarak Hazırlık Komisyonu'nda ele alındı. 

Önceki gün Saliha Aydeniz'in savunmasını dinleyen Komisyon dün de karar için bir araya geldi. Komisyon'un CHP'li üyesi emekli savcı Rafet Zeybek, "Bu dosya siyasi. Siyasi olduğu için de ret oyu kullanacağım" bahanesini ileri sürerek Saliha Aydeniz'in milletvekilliğinin düşürülmesine 'hayır' oyu verdi. CHP'li Zeybek, Komisyon'da HDP'li üye ile ittifak halinde hareket etti. 

Hazırlık Komisyonu Başkanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, toplantı sonrası yaptığı açıklamada  Aydeniz'in en fazla dosyası bulunan milletvekilleri arasında yer aldığını, bunlardan çoğunu polis ya da kamu görevlilerine mukavemet ve saldırı ile terör suçlarının oluşturduğunu söyledi.

Özkaya, raporlarını hızla tamamlayıp 18 Temmuz'da Karma Komisyon'a sunacaklarını ve buradaki bir aylık sürenin başlayacağını bildirdi.

CHP'NİN TERCİHİ TÜRK POLİSİ DEĞİL PKK

Polis tokatlayan Aydeniz'e HDP ile birlikte kalkan olan CHP'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan tepki geldi. Sosyal meya hesabındaki paylaşımında Soylu şu ifadeleri kullandı: 

"Bildiğimiz CHP... Yalan, fitne, iki yüzlülük... CHP; Türk Polisi-PKK tercihinde gözünü kırpmadan PKK'lı Saliha Aydeniz'i tercih etti.

Kılıçdaroğlu'nun da, Polis istismarı yapan sünepelerinin de TBMM çatısı altındaki bu tercihten yüzü kızarmaz

Kaderdaşlarınız 6'lı masaya hayırlı olsun."

Editör: Haber Merkezi