05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı açılıyor!

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı açılıyor!

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Gayretepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun son etabı olan Gayrettepe-Kağıthane bölümünün açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Gayretepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun son etabı olan Gayrettepe-Kağıthane bölümünün açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Bugün bu hattı, Gayrettepe'ye bağlayan Kağıthane-Gayrettepe kesiminin açılışını yapmak için bir aradayız.
Bugün trafik sorunundan dolayı adeta omuzları çöken İstanbulumuzun yükünü hafifletecek bir projemizi daha hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.

İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağlamış oluyoruz. Toplam 37, 5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane Metrosu, İstanbullu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracaktır.

9 istasyondan oluşan hattımızın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir. Hattımızın devreye girmesiyle birlikte, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arası 30 dakikaya, Göktürk-Mahmutbey arası 38 dakikaya, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arası 45 dakikaya, Taksim-İstanbul Havalimanı arası 41 dakikaya, Taksim-Göktürk arası 26 dakikaya, 4. Levent-İstanbul Havalimanı arası 35 dakikaya inecektir.

Bu hatımızın da hizmete alınmasıyla, İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338, 5 kilometreye çıkıyor. Biz söyledik mi yaparız. Ortada bırakmayız. Belediye başkanlığından tutun, daha sonra hükümete geldik ve hükümette de Ulaştırma Bakanlığı olarak bu yolları, hızlı tren hatlarını nasıl yaptıysak aynı şekilde İstanbulumuzda da bunu yaptık. Ama birileri de maalesef hafriyatla ne yaptılar; kim olduğunu biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok...

Siyasette parolamız kesintisiz hizmet vermektir. Millete karşı kibirli, nobran davrananlar, siyasette kaybetmeye mahkumdur. 31 Mart akşamı inşallah bunları da hep beraber göreceğiz. Türk siyasi tarihine şöyle bir göz attığınızda bunun sayısız örneğine şahit olursunuz. Milletin yetki emaneti teslim ettiği ancak bunun hakkını veremeyen nice bakan, başbakan, belediye başkanının siyaset sahnesinin tozlu raflarında unutulduğunu görürsünüz.

Geride hayırla, şükranla yadedilecek bir miras bırakmayı arzu ediyoruz. Siyasetin inişli-çıkışlı yolculuğunda bugüne kadar pekçok zorluk, engel, haksızlık ve hukuksuzlukla karşılaştık. Vesayetin gölgesinin ülkemizin üzerine çöktüğü 1990'lar Türkiyesinde İBB başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak, zorluklar karşısında yılmadık.

Bizim nazarımızda 85 milyon vatandaşımız tamamı, oy tercihlerinden bağımsız olarak eşit şekilde hizmete layıktır. İktidarlarımızın 21 yılı aşkın döneminde, belediyelerimizi siyasi rengine göre ayırmadık. Yaptıklarımızı anlattık, projelerimizi paylaştık, muhalefetle ilgili eleştirilerimizi dile getirdik. Seçimin bittiği gün, sandıktan çıkan iradeye saygı gösterip, hizmetlerimize devam ettik. Bu durum İstanbul için de geçerlidir. İstanbul bugün mevcut durumundan çok daha kötüye gitmediyse, bunun en büyük sebebi, bizim elimizi taşın altına koymamızdır.

Bu Kağıthane'nin Haliç'e bağlanan kısmının nasıl pislik olarak aktığını hatırlıyor musunuz? Gençler hatırlamayabilir, anneleri ve babaları gayet iyi hatırlıyor. Bütün bu pisliği, boğazın o pırıl pırıl temiz suyunu ne yaptık? Biz buraya bağladık. Kağıthane'ye ve Haliç'e bağladık. Ondan sonra buranın suyu tertemiz oldu. Biz yaptık. Söyledik mi yaparız. Bundan sonra da yapacağız. 'Murat'ımızla yapacağız. Siz de muradınıza ermek istiyorsanız, Murat'a sahip çıkacaksınız. Durmak yok, 61 gün kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *