Ahmet Davutoğlu Kimdir? Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) milletvekili, bakan ve başbakanlık gibi görevleri icra eden Ahmet Davutoğlu'nun yolları partisiyle ayrıldı. Bir süre önce yaşanan bu ayrılıktan sonra Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti için çalışmalara başladığı ileri sürüldü. Tüm bu gelişmelerden sonra Ahmet Davutoğlu biyografi ve yaşamı merak konusu oldu. İşte Ahmet Davutoğlu yaşı, Ahmet Davutoğlu nereli gibi soruların cevabı. 

AHMET DAVUTOĞLU KİMDİR?

Ahmet Davutoğlu, 2002 yılından beri hükümette yer alan Ak Parti'nin en önemli isimlerinden biri. Aynı zamanda eski başbakan. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındıktan sonra ikilinin yolları tamamen ayrıldı. Bu süre zarfında Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisi için kolları sıvadığı öğrenildi. Gündemi yoğun bir şekilde etkileyen bu mevzudan sonra Ahmet Davutoğlu nereli ve yaşı gibi sorular araştırılmaya başlandı. İşte Ahmet Davutoğlu yeni partisinin ismi ve biyografisi...

Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Taşkent ilçesinde 26 Şubat 1959 tarihinde babası Duran ve annesi Memnune'nin çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Erkek Lisesi mezunu olan Davutoğlu, 1983-84 eğitim öğretim yılında Boğaziçi Üniversitesi'nin Ekonomi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini bitirdi. Eşi Sare hanım ile evli olan Davutoğlu, dört çocuk basası.

1990'lı yıllarda Malezya'da Uluslararası İslam Üniversitesi’nde yardımcı doçentlik yapan Davutoğlu, burada 3 yıl boyunca Siyaset Bilimi bölümünün başkanlığını yaptı. 1993 yılında doçent oldu ve 1995–1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev aldı. Aynı zamanda 1998–2002 yıllarında, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi.

AHMET DAVUTOĞLU KARİYER

Ak Partiye katılmadan önce bir dönem Cumhurbaşkanlığı da yapmış Abdullah Gül aracılığyla siyasete atılan Ahmet Davutoğlu kariyer ve geçmişi merak ediliyor. İşte sizin için derlediğimiz Ahmet Davutoğlu'nun siyasi kariyeri:

2014–2016 yılları arasında AK Parti genel başkanlığı ve Başbakanlık görevini sürdürdü. Bu görevinden önce 2009–2014 yılları arasında 60. Türkiye Hükûmeti ve 61. Türkiye Hükûmeti'nde Dışişleri Bakanı olarak yer aldı

2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti Konya milletvekili olarak meclise girdi. 22 Mayıs 2016 tarihinde başbakanlık görevinden ayrıldı.

Ahmet Davutoğlu Kimdir?

27 Ağustos 2014'te AK Parti Olağanüstü Kongresinde Genel Başkan seçilen Davutoğlu, 6 Eylül 2014'te güven oyu alarak başbakanlık görevine başladı.

Kasım 2015'te yapılan genel seçimlerde AK Parti lideri olarak yüzde 49.4 ile en yüksek oy oranına ulaştı.

22 Mayıs 2016'da Bakanlar Kurulu ve Başbakanlık görevinden istifa ettiği bildirildi.

GELECEK PARTİSİ BİLGİ

Ahmet Davutoğlu yeni partisinin ismi ve logosu gibi sorular günlerdir tartışılırken ortaya da birçok iddia atıldı. Özellikle Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi kurulacak yeni partinin isminin bir parti veya bizim parti olacağını iddia etmişti. Ancak bugün İçişleri bakanlığına sunularak resmi başvurunun yapılacağı dosyada geçen ismin Gelecek Partisi olduğu söylendi. Peki Gelecek Partisi logosu ve Gelecek Partisi kurucuları kim?

Ahmet Davutoğlu Kimdir?

Günlerdir hakkında çeşitli iddialar dolaşan Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin ismi Gelecek Partisi oldu. Gelecek Partisinin yeni logosunun ise çınar ağacı olacağı konuşuluyor. Öte yandan Gelecek partisi kurucuları arasında Nihal Olçok'un da olduğu iddialar arasında. Geçtiğimiz günlerde Ak parti içerisinde yaşanan istifaların da Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisi sebebiyle olacağı öne sürülmüştü. 

ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ TARTIŞMASI

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde meydana gelen olaylar ile ilgili polemik yaşayan Ak Parti Cephesi ile Davutoğlu cephesi karşılıklı açıklamalar yapmıştı. Ak Parti toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski başbakan Ahmet Davutoğlu için ise "malum kişi" diyerek ismini söylememişti. Diğer taraftan bu açıklamalara Davutoğlu tarafından da yanıt gecikmemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Ali Babacan ve Abdullah Gül'e de eleştirilerde bulunmuştu. 

Editör: Haber Merkezi