Mustafa Sofi kimdir? THY ile Paris'ten gelen kızını kaçırdığı söylenen Sivil Havacılık Daire müdürü. Sosyal medyada yayılan görüntülerden sonra popüler olan kişi. Hakkında ve yaşanan olayla ilgili 2 bakan açıklamada bulundu ve görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı. Peki Güzide Sofi'nin babası kimdir? Mustafa Sofi ne iş yapar?

"Mustafa Sofi kimdir? Güzide Sofi babası kimdir?" HABERİNİ OKUYUN

Mustafa Sofi kimdir?

Mustafa Sofi kimdir? İnternet üzerinde yayılan videolarla ünlenen Mustafa Sofi biyografisi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Koronavirüs salgını kapsamında Avrupa'dan dönen Türk vatandaşları karantina otobüsüne alınarak uygun yerlere götürülüyor. Ancak Mustafa Sofi'nin Paris'ten gelen kızı Güzide Sofi'yi kaçırarak karantinaya almak istemediği iddia ediliyor. Konuyla ilgili sağlık ve adalet bakanı açıklama yaptı. Bir de soruşturma başlatıldı. Peki Mustafa sofi kimdir?

Mustafa Sofi kimdir? Güzide Sofi babası kimdir?

Mustafa Sofi, 1966 yılında Limasol'da doğdu. Orta öğrenimini Türk Maarif Koloji'nde 1984 yılında tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat fakültelerinden mezun oldu.

Mustafa Sofi ne iş yapıyor?

Mustafa Sofi, Kamu Hizmetine 05/07/1994 tarihinde Maliye Bakanlığı'nda başladı. 17/07/1995 tarihinde Sivil Havacılık Dairesi'ne Elektrik-Eloktronik Mühendisi olarak atandı.

2004 yılında idari tasarrufla İdari İşler Şube Amirliği'ne getirildi. 2012 yılında Müdür Muavini oldu.5 Aralık 2013 tarihinden beri Sivil Havacılık Dairesi Müdürlüğü'nü yürütmekte olan Sofi, evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir. Çocukları Güzide Sofi

Mustafa Sofi kimdir? Güzide Sofi babası kimdir?

Süleyman Soylu Mustafa Sofi açıklaması

Karatina otobüsünden kaçırıldığı iddia edilen Güzide Sofi olayı ve babasıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu resmi twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. İşte Süleyman Soylu'nun Güzi Sofi açıklaması:

Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz

Burada ihmal kabul edilemez. Kimseye ayrıcalık tanınamaz. Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar
 

Editör: Haber Merkezi