Sude Alkış kimdir? Sosyal medya üzerinden gün geçtikçe popülerlik kazanan ve özellikle çektiği dans videolarıyla tanınan Sude Alkış boyu, kilosu ve yaşı merak ediliyor. Tüm bu sorulara yanıt vereceğimiz detaylı Suda Alkış biyografisi için haberimizin detaylarını okuyabilirsiniz

SUDE ALKIŞ KİMDİR?

Sude Alkıs 8 Temmuz 1997 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Sude Alkış'ın babası Selahattin, annesi Ayten, ağabeyi Seçkin ve ablası Seçil'dir. Sude Alkış'ın ismi MFÖ grubunun meşhur şarkısı 'SUDE'den geliyormuş. Küçüklükten beri en sevdiği olay yemek yemekmiş. Ve çok şişmanmış, 3 aylıkken 9 kilo gibi rakamı görmüş. Ancak yemeğe karşı olan heyecanı normalde yerini sakinliğe bırakıyormuş ve çok uslu bir bebekmiş. 

Sude Alkış Kimdir?

Agah Efendi okuluyla başlayan eğitim hayatında ise her zaman ders çalışmaya ve ezber yapmaya karşı çıkıp, "beni bırakın kendi sevdiğim işi yapayım" demiş. Ancak okulu da bir o kadar seviyormuş. Sürekli arkadaşlarıyla etkinliklerde vakit geçiriyormuş. Özellikle ilköğretimden sonra sürekli dans, tiyatro gibi faaliyetlerin içerisinde çokça yer almış. Daha sonra ortaokulla birlikte ilk kez sevgilisi olmuş. Büyümenin getirdiği bir takım değişimlerle de tiyatro ve dans gibi faaliyetlerden uzak kalmaya başlamış. Sevgilisinin olduğunu ailesinden saklamış, okuldan kaçmış... Yargılanmaktan korktuğu için yalan söyleyemeyi tercih etmiş.

SUDE ALKIŞ EĞİTİM HAYATI

Ağabeyinin askere gitmesi ve ablasının da Amerika'ya taşınmasından sonra zor bir ergenlik dönemi geçiren Sude Alkış bir dönem psikologtan tedavi gördüğünü de söyledi. 

Sude Alkış Kimdir?

Lise'de ise Vali Vacdi Gönül Anadolu Lisesi'ne yerleşti. İzmir'in en küçük anadolu liselerinden birisiymiş. YouTube girişi de Lisede'yken oldu. Mustafa sandal'ın aya benzer yüreği taklidi yaptığı bir video yükleyerek giriş yaptı. Bütün okul buna güldü ama abisi bu videoyu sildirmiş. Bu dansı her yerde yapan Alkış, Mustafa Sandal'la beraber bile bu dansı yapmış.

11. sınıfta ise sosyoloji okumaya ve İstanbul'a taşınmaya karar vermiş. YGS'den sonra puanı da hayal ettiği yer için yüksek gelmiş. Marmara Üniversitesi Sosyolojiyi kazanan Sude Alkış, İzmir'den istanbul'a geldi. 

Sude Alkış Kimdir?

SUDE ALKIŞ YOUTUBE KANALI

İstanbul'daki ilk yıl hayatının en kötü yılı olmuş. Hem ailesi, hem maddi hem de Marmara üniversitesindeki yılları hiç iyi gitmemiş ve arkadaşlık kuracağı kimseyle tanışmamış. Ve hiç dışarı çıkmıyormuş. Tam da bu anda youtube kanalı kurmaya karar vermiş. Zar zor aldığı kamerasıyla ve çektiği videolarla youtube için kolları sıvamış. Ancak istenildiği kadar başarıya ulaşamayınca özgüven problemi de yaşamaya başlamış. Bu arada yeni okulu olan Mimar Sinan Üniversitesi'ne geçiş yaptı. 

Daha sonra ablası yeni bir iş kurmaya kalkınca daha çok maddi sıkıntı çekmişler. Sude alkış bu dönemde youtube izlemeyi hiç bırakmamış ve tekrardan geri dönerek vlog çekmeye başlamış. Önce Orkun Işıtmak'ın t-shirt organizasyonunu yapmış. Daha sonra ise kendi düzenli olarak videolar çekmeye başlamış. Şimdi ise Sude Alkış youtube da 400 binden fazla aboneye sahip. Sude Alkış instagram da ise 500 binden fazla abonesi bulunuyor. 

Sude Alkış Kimdir?

SUDE ALKIŞ SEVGİLİSİ

Sude Alkış, her ne kadar youtube'a daha erken girse de esas fenomenliğini instagram da kazandı. Özellikle çektiği dans videolarılya popülerlik kazandı. Ünlü influencerlerla birlikte önemli işlere imza attı. Özel hayatını ise hiç gizlmedi. Sude Alkış sevgilisi Özgür Foster ile de sürekli sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmaya devam ediyor.