İstanbul'dan Çanakkale'ye taşınacağı haberleri ile dikkat çeken dünyaca ünlü Prof. Dr. Celal Şengör, yeni açıklamalarda bulundu.

Celal Şengör, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube programında beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili şunları söyledi:

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arıza merak konusu olmuştu: Nedeni ortaya çıktı Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arıza merak konusu olmuştu: Nedeni ortaya çıktı

"İstanbul'da deprem oldu, yangınlar çıktı. Herkes sokakta, nereye kaçacaksın? Yemeğini nereden temin edeceksin? Depremden sonra yangınlar çıkacak. Nereye kaçacaksın? Yağma başlayacak. Irza geçilmelere başlanacak. İstanbul’da kaç tane Afgan var?

İstanbul'da deprem oldu. Nişantaşı'ndan yangınlar çıktı düşün. Herkes sokakta, nereye kaçacak? Nasıl kaçacak? Yemeğini nerden temin edecek, suyu nereden bulacak? Sen Nişantaşı'dan kaçamazsın. Ben de Anadolu Hisarı'ndan kaçamam. 

Bazı aklı evveller diyor ki; Celal Hoca'nın kaçacağı yerlerde de fay var. Ben bunu bilmiyor muyum? Benim Çanakkale'deki evimin önünden fay geçiyor. Ama bu ev ona göre yapıldı. Buranın etrafı bomboş. İstanbul'da ise bütün yollar tıkanacak. Kaçamam.”

Benim derdim benim evim yıkılacak da ben kaçıyorum değil. İstanbul yıkılacak." 

Editör: Grlyrtts