Rize'nin Ardeşen ilçesinde, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuyumcu ve CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Müjgan Seferoğlu, belediyeye ait Taş Konak Sosyal Tesisleri'nde oturdukları sırada silahlı saldırıya uğradı. Olayda, vücuduna 3 kurşun isabet eden Kuyumcu'nun durumu ciddiyetini korurken, Seferoğlu'nun ayağından yaralandığı öğrenildi.
Olay, öğle saatlerinde Taş Konak Sosyal Tesisleri'nde meydana geldi. İddiaya göre, tesise giren A.E. isimli saldırgan, Mustafa Kuyumcu ve Müjgan Seferoğlu'na kurşun yağdırdı.
Mustafa Kuyumcu, vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 3 kurşunla ağır yaralandı. İlk müdahalenin ardından durumu kritik olduğu için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.Müjgan Seferoğlu ise ayağından yaralanarak Kaçkar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Olayın arkasında, Rize Valiliği'nin kaçak ruhsatsız bungalovların kapatılması yönünde belediyelere gönderdiği talimat olduğu iddia ediliyor. Ardeşen Belediyesi'nin ruhsatsız bungalov sahiplerine kapatma yazısı gönderdiği ve saldırgan A.E.'nin de bu kişilerden biri olduğu öne sürülüyor.
Silahlı saldırıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından çok yönlü soruşturma başlatıldı. Güvenlik güçleri, saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.