Show TV'nin sevilen dizisi Kızılcık Şerbeti 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesindeki "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar  içeremez" ilkesi nedeniyle dizinin yayını durduruldu.

Bu akşam 20.00'da yayınlanması beklenen diziyle ilgili önce saat 17.00’de yayın yasağı kararı bildirildi.

Ancak gazeteci Birsen Altuntaş, Show TV'nin bu akşam RTÜK’ün son dakika aldırdığı kararla ilgili yeni bir hamle yaptığını duyurdu. Kanal yönetimi kendilerine e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar verdi.

Gecikmeli de olsa yeni bölümü yayına başlayan dizi bir süre sonra durduruldu. Yapılan duyurunun ardından belgesel yayınlanmaya başlandı.

Dizinin oyuncularından Müjde Uzman RTÜK yayını durdurma kararına tepki gösterdi. Uzman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Önce son dk yasak, sonra tamam yayınlayın ,sonra neee alakaysa “İslamofobi” konulu, belgesel demeye dilimin varmadığı bir yayın?? Propagandaya karşıyız deyip üstelik? Hem de zorla, hem de ülke dingonun ahırıymış gibi kararsız kararlarla? Müdahale mi deseydim yoksa! #KızılcıkŞerbeti" dedi. 

Editör: Grlyrtts