Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’ya ait bir İHA’nın Rusya'nın Saratov kentindeki Engels Askeri Hava Üssü'nü hedef aldığı belirtildi. Saldırı nedeniyle bölgede sirenler çalarken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na bağlı itfaiye ve kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, alçak irtifada uçan İHA'nın yerel saatiyle 01.35'te hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü ifade edildi. İHA parçalarının üsse düşmesi sonucu 3 personelin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ukrayna tarafından ise saldırıya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Rusya, Engels Askeri Hava Üssü'nü Ukrayna’nın çeşitli noktalarına uzun menzilli füze fırlatmak için kullanıyor.

PUTİN'DEN MÜZAKERE MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazeteci Pavel Zarubin'in programına katılarak gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. Ukrayna ile yaşanan savaşa dair önemli ifadeler kullanan Putin, bölgesel rakiplerinin, "böl ve yönet" stratejisi ile Rusya üzerinde planları olduklarını savundu. Batı'nın Rusya'yı parçalama hedefinde olduğunu vurgulayan Putin, "Bunu her zaman yapmaya çalışıyorlar. Ancak amacımız Rus halkını birleştirmek. Doğru yönde hareket ettiğimizi düşünüyorum. Ulusal çıkarlarımızı ve halkımızın çıkarlarını koruyoruz. Bunu yapmaktan başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı.