Gündelik hayatın akışında iken gelecekte oluşabilecek sağlık sorunları pek akıllara gelmese de herhangi bir kaza veya hastalık durumu yaşandığında hayatın merkezine alınan, en öncelikli mesele bu karşılaşılan sağlık problemleri olur. Kaliteli sağlık hizmetine uygun ücretlerle veya tamamen ücretsiz olarak ulaşabilme imkânı tanıyan, genel anlamda özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası olarak gruplandırılabilen sağlık sigortaları ise bu süreçte kişilere büyük avantajlar sağlar.

Yüksek Tedavi Masrafları Olmaksızın İyi Bir Sağlık Hizmeti

Anlaşmalı hastanelerde poliçenizdeki teminatlara göre oldukça uygun ücretli veya ücretsiz bir şekilde, iyi bir tedavi görebilirsiniz. Eğer ki tamamlayıcı sağlık sigortası bulunuyorsa hiçbir şekilde ek ücret ödemezsiniz.

Geniş Teminat Seçenekleri ile İstenilen Sağlık Hizmetine Kolay Erişim

Geniş teminatlı ve çok sayıda hastane ile anlaşma sağlamış olan bir sağlık sigortası poliçesine sahipseniz eğer istediğiniz hastaneden ve tercih ettiğiniz doktordan, size en uygun olan saat için kolaylıkla randevu alabilirsiniz. Böylelikle dilediğiniz sağlık hizmetine ekstra vakit harcamadan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Yurt Dışında Sağlık Sigortası Geçerliliği

Özel sağlık sigortası poliçenize yurt dışı teminatını da ekleyerek yurt dışında da bu sigortadan faydalanabilirsiniz. Ancak bu durum, özel sağlık sigortası için geçerli olup tamamlayıcı sağlık sigortasının ise yurt dışında geçerliliği yoktur.

Uygun Ücretlerle Aile Bireylerinin Sağlığını Güvence Altına Alma Olanağı

Sağlık sigortanızı bireysel olarak planlayabildiğiniz gibi sigorta şirketiniz ile aile indiriminden faydalanarak da bir aile planı oluşturabilirsiniz. Bunu yaparken sigorta şirketlerini araştırmanız önerilir çünkü bu indirim oranları şirketten şirkete değişiklik gösterebilir. Böylece hem kendinizin hem de aile bireylerinizin sağlığını indirimli ücretlerle güvence altına almış olursunuz.

Sağlığı Güvence Altına Alırken Psikolojik Rahatlık Sağlama

Sağlık sigortalarının belki de en büyük avantajlarından biri sağlığınızı güvence altına alırken sizin sağlığınız için duyduğunuz endişeleri azaltmasıdır. Çünkü sağlığınızla ilgili yaşadığınız olumsuz bir durumun içerisindeyken tedavi sonucu ortaya çıkacak yüksek masrafları düşürmek oldukça endişe vericidir. Sağlık sigortanızı yaptırdığınızda ise istediğiniz hastanede istediğiniz doktordan kaliteli bir tıbbi tedavi alabileceğinizi bildiğinizden gelecekte karşılaşabilme ihtimaliniz sağlık problemleri eskisi gibi endişe verici olmaz. Eğer ailenizi de kapsayan bir sigorta poliçesini tercih ederseniz, sahip olacağınız psikolojik rahatlığın ve huzurun miktarı da artar.

Vergi İndirimi İmkânı

Bireysel sağlık sigortaları da aile planını içeren sağlık sigortaları da size vergi indirimi olanağı tanır. Hangi planı tercih ederseniz edin sigortanızı yaptırdığınızda ödediğiniz sigorta primlerini verginizden düşürebilir ve sağlanan vergi avantajının keyfini çıkararak sağlığınızı teminat altına alabilirsiniz.

Sağlık Sigortası Poliçelerinin Yenilenmesi ile Ömür Boyu Yenileme Garantisi

İsterseniz sağlık sigortası poliçelerinizi, poliçenizin bitiş tarihi gelmeden yenileyebilirsiniz. Bu yenilemenin sunduğu en önemli avantaj ise ömür boyu yenileme garantisi hakkı tanımasıdır. Eğer ki belli bir süre boyunca sağlık sigortanızı yeniler ve sigortanızı kesintisiz olarak aynı sigorta şirketinde devam ettirirseniz bu hakka sahip olabilirsiniz. Sözü edilen bu süre sigorta şirketlerine göre değişkenlik gösterse de genellikle 3 yılı kapsar. Ömür boyu yenileme garantisi hakkı, size ömrünüz boyunca aynı sigorta planı çerçevesinde sağlık sigortası poliçenizin yenilenme garantisini verir.

Editör: Haber Merkezi