Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünler listesini açıkladı. Listede birçok firma bulunuyor. 

Açıklanan listede alkollü içecekler, alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki çayı ve kahve ürünleri, bitkisel yağ ve margarin, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri, et ve et ürünleri, kuruyemiş ve çerezler, meyve ve sebze işleme, şekerli mamüller, süt ve süt ürünleri ve takviye edici gıda ürünleri yer alıyor.

LİSTE UZAYIP GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlenen markalarda insan sağlığını tehdit eden maddeler bulunuyor. Listede özellikle sıvıyağ ve margarin kategorisindeki ürünlerin listesi uzayıp gidiyor. Baharatlara koyulan boyalardan, et içine konulan sakatatlara kadar birçok hile barındıran ürünler bugün kamuoyuna açıklandı.

İNSAN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

Et ve et ürünleri üreten firmaların araştırma sonuçları da pes dedirtiyor. İnsan sağlığına hiçe sayıp etlerin içine at eti, deri, sakatat koyulduğu da tespit edildi. 

Listediki firmalardan birkaçı ise şöyle: Bitkisel yağ kategorisinde, Ayvalık Hasat, Hasyürek, Besin Tek, Ada Ekol, Gold Luna, Umut Günay, Carrefour, Pekyağ, Lima, Hascan, Efetat, Nergiz, Köfteci Yusuf, Öz Egebirlik, Sarım. Süt ve süt ürünlerinde, Beyazca, Obalı, Babacan, Güleç, Sütkan, Umay, Dora, Çalgan yer alıyor.

Özellikle et ve et ürünlerinde büyük hüsran yaşatan onlarca marka var. Özdanacı, 5 Yıldız, Başyazıcı, Efsane, Cankurt, Mevsim bunlardan birkaçı. Çikolata üreten firmalarda da, Festal, Nitro ve Ginseng Buzzer yer alıyor. 

Scare, Dinamit, Buzzer ve Nitro Max Gold markaları ise alkolsüz içeceklerde hileli ürünler arasında yer alıyor. Arıcılık ürünlerinde de Diyar, Sevgibal, Fer, Çobaoğlu, Çeşme, Donello, Arıbey markalarında zararlı maddeler bulunuyor.

İncelenen baharatların birçoğunda sağlığa zararlı maddelerin yanında renklerini daha canlı göstermek için boyalar kullanılıyor. Bahçeci, Onur Bereket ve Diyar markalardan sadece birkaçı.

TAM LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ