Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, yarından itibaren Batı bölgelerinde Afrika kökenli bir sıcak hava dalgasının beklendiğini, sıcaklıkların mevsim normallerinin 9-13 derece üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Tek, İstanbul'daki sıcaklıkların yarın 29, cumartesi 30, pazar 31, pazartesi 25, salı 30, çarşamba günü de 34 dereceye kadar çıkmasının beklendiğini söyledi.

Ege ve İzmir çevresinde ise bu sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkabileceğini ifade eden Tek, "İstanbul'daki beklenen 32-33 derecelik sıcaklıklar bu ay için normal değerler değil. 18, 19 ve 20 Mayıs'ta 100 yılın içerisindeki en yüksek değerler gözüküyor. Önümüzdeki hafta sıcaklıklarda aynı döneme göre 100 yıllık rekorun kırılması bekleniyor. Yaz döneminde görülen bu sıcaklıklar erken yaşanacak. Yaklaşık bir hafta sürecek bir erken yaz diyebiliriz" dedi.

Tek, bu sıcaklıklara temmuz ve ağustos aylarında rastlanıldığını vurgularken uyarıda da bulundu.

Buna göre özellikle çocukların, yaşlıların ve kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin özellikle öğle saatlerinde, 12.00, 13.00, 14.00 saatlerinde sokağa çıkmamaları gerektiği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi