İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SANAT Konya'da 600 yıllık tarihi hamam su müzesi olacak

Konya'da 600 yıllık tarihi hamam su müzesi olacak

Konya'daki 600 yıllık Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek su müzesi haline getirilecek.

600 Yıllık Tarihi Hamam Su Müzesi Oluyor

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan ve 1424 yılında inşa edilen Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı, restore edilerek su temalı bir müzeye dönüştürülüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarda sona yaklaşılırken, projeyle birlikte tarihi yapı hem korunacak hem de iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratacak bir mekâna dönüşecek.

Dijital Müze ile Suya Dair Bilinç Oluşacak

Restorasyon sürecini yerinde inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapının betonarme yüklerinden arındırıldığını ve iç tuğla dokusunun ortaya çıkarıldığını belirtti. Bayram sonrası kurşunlama ve dış kumlama işlemleriyle restorasyonun tamamlanacağını aktaran Altay, “Suya dair dijital bir müze yapmayı hedefliyoruz. Kuraklıkla mücadele eden Konya’mızda bu müze, ziyaretçilere suyun değerini anlatacak” dedi.

Selçuklu Başkentinden Geleceğe Köprü

Hamamın çevresindeki tarihi dokunun korunarak projeye entegre edileceğini vurgulayan yetkililer, Meram’ı ziyaret eden turistlere kültürel ve çevresel bilincin bir arada sunulacağını kaydetti. Selimiye Camii, tarihi köprüler ve Osmanlı mahalleleriyle birlikte hamam da kentin yeni cazibe merkezlerinden biri olmaya aday.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *