Eserinizi YouTube başta olmak üzere dijital platformlarda yayınlanmış olması sanatçı PR konusunda en önemli kriterdir. Piyasaya sürülmüş ve yayımlanmış bir eser ve henüz yayımlanmamış eser arasında stratejik değişkenler vardır. İlk olarak bütçe ve planlama çalışmasıyla paralel bir hedef kitle analizi yapılması gerekmektedir.

Günümüz ekonomik koşullarında en iyi ücretlere en yüksek verimliliği alabilmek sanatçıların en önemli tercih nedenleri arasında yer almaktadır. Sanatçının reklam kampanyalarını tek başına yürütmesi prestij açısından dezavantajlı bir durum olduğu gibi, oldukça yorucu bir süreç olabilir. Bu sebepten güçlü bir ekip ile çalışılmasının sayısız avantajı vardır. Bu avantajlardan en önemlisi sanatçının sanatına ayıracağı vaktin artması, arkasında güçlü bir ekibin olması, prestij kazandırması ve psikolojik olarak güven ilişkisi kurulması en büyük artıları olmaktadır.

Müzik endüstrisinin ayrılmaz bir alanı olan tanıtım, PR ve halkla ilişkiler çalışmaları için merak edilen en önemli konu tanıtımın nasıl yapılacağı konusundadır. Büyük emek, maddi ve manevi yatırımlar ile ortaya konulan eserin hak ettiği dinleyici kitlesine ulaşması için PR çalışması yapılması olmazsa olmazdır. Peki tanıtım çalışması yapmak bir esere ne gibi ayrıcalıklar sunar ve sanatçı PR çalışması nasıl yapılır?

Sanatçı PR Çalışması İçin İzlenecek Yol

Şarkı PR yahut sanatçı PR denildiğinde akla birçok şirket ve marka gelmektedir. Ancak bunlardan çok azı işini hakkıyla yapan köklü ve nitelikli şirketlerdir. Peki şarkınızın deyim yerindeyse patlaması ve milyonlara ulaşması için en doğru tanıtım kampanyası nasıl yapılır? Mutlak suretle rüştünü ispat etmiş ve sektörde prestiji yüksek olan şirketleri tercih etmeniz önerilmektedir. Aksi olduğu durumda beklenmeyen sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Öte yandan bütçenizin gereksiz yere sömürülmemesi için bu noktada seçici davranmanız gerekebilir. Sektörde en güçlü ve en prestijli markalar arasında zirvede yer alan Müzikonair bu konuda ilk tercihiniz olabilir.

Pazar yerini doğru analiz eden, sektörün nabzını tutabilen ve dünya standartlarında bir PR çalışması yapan ekibinizin olması sanatçı kimliğinizi doğrudan etkilemektedir. Popüler bir plak şirketiniz olmasa da güçlü bir PR stratejisi ile şarkınızın patlamasını, müzik listelerine hatta sosyal medyaya damga vurmasını sağlamanız mümkündür.

PR çalışması yapılmayan bir sanatçı hem hayran kitlesini genişletemez hem de var olan kitlesini zaman içerisinde yitirebilmektedir. Peki bu zor sektörel yolculukta varlığınızı korumak yahut var olabilmek için en doğru yöntem nedir?

Sanatçı PR Çalışması İçin En İyi Hizmet

En genel işleyişi ile sanatçı PR çalışması nasıl yapılır? İlk olarak şarkınız henüz yayımlanmamış ise yayın tarihinden önce güçlü bir çıkış için gerekli ön hazırlıkların yapılması gerekmektedir. Eserin çıkış süreci, eser tanıtımları, merak uyandıran teaser çalışmaları, kitle iletişim araçlarının kullanılması bunlardan yalnızca birkaçıdır. Eser yayınlandığı andan itibaren ise sanatçı rozetlerinin alınması, sosyal medyaya yüklenmesi önem taşımaktadır. Öte yandan web sitelerde, gazete - TV - radyo gibi bilumum araçlarda ve alanlarda basın bültenlerinin yayına girmesi avantaj sağlamaktadır.

PR firmaları isteklerinize ve beklentilerinize göre uygun PR paketleri sunmaktadır. Tanıtım ücretleri de bu noktada beklentileriniz ile doğru orantılı olarak artış göstermektedir. Şarkı reklamı yapmak için kaliteli bir pazarlama yönetimi günümüzde kaçınılmaz bir hal almıştır. Her gün yüzlerce şarkının piyasaya sürüldüğü sektörde, rakiplerinizden sıyrılmak ve viral olmak sanıldığı kadar kolay olmamaktadır. Her hafta yüzlerce yeni şarkının çıktığı günümüzde yalnızca 10-15 şarkı dinleyicilerden hatırı sayılır bir 'feed back' alabilmektedir. Bunun mühim sebeplerinden biri de pazarlama stratejileridir.

Bir müzik eserleri radyo, gazeteler, televizyon programları, web siteleri ve sosyal medya mecralarında tanıtılabilir. Fakat bu yalnızca pazarlama alanlarının bir kısmıdır. Müzikonair güçlü PR stratejileri ve ekibi ile çok daha fazlasını sunmaktadır.

Sanatçı PR Çalışması İçin En İyi Şirket

Sanatçı PR ve tanıtım çalışmalarının yürütülmesi için verilen hizmetlerin sınırı yoktur. Hal böyle olunca; şirketler tek bir açıdan bakmak yerine geleneksel olmayan, panoramik stratejiler sunmayan bir yol haritası izlemelidir.

PR şirketi arayan sanatçılar için yukarıda saydığımız bir dizi kıstas belirleyici rol oynamaktadır. Ancak her anlamda seçim yapacağınız şirketin referanslarına, portfolyolarına ve sanatçı / şarkı kütüphanelerine göz atmanız yerinde bir hareket olacaktır. Bu bağlamda sektörün en güçlü PR şirketi ve çok daha fazlası için iyi bir araştırma yapmak kariyeriniz için dönüm noktası olabilir.