2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, piyasanın en popüler meme token’ları Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) fiyat beklentileri konusunda bir makale kaleme aldı.

Shiba Inu Fiyatı

5.1 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile CoinMarketCap verilerine göre en büyük 15. kripto para birimi olan SHIB, yazının kaleme alındığı sırada 0,00000868 dolardan işlem görüyor. Shiba fiyatı 26 Ekim 2021’de 0,00008845 dolar ile rekor kırmıştı. Dolayısıyla SHIB coin şu anda ATH seviyesinin yaklaşık olarak yüzde 90 altında işlem görüyor.

Bunlara ek olarak piyasa değeri bakımından ikinci en büyük meme token olan SHIB ilk ayı piyasasını yaşıyor ve analistlere göre kayıplar giderek artıyor. Ayrıca yapılan açıklamalara göre SHIB’de yakın zamanda daha büyük bir hamle görülebilir.

Bir kripto para haber sitesi olan CoinTürk’te de belirtildiği gibi, Shiba Inu (SHIB) fiyatı nihayet uzun vadeli bir formasyonun destek çizgisine ulaştı. Yapılan açıklamalara göre bu noktadan gelecek tepki alımları veya önemli desteğin kaybedilmesi gelecekteki yönü belirleyebilir. Analistlere göre eğer SHIB fiyat aşağı kırılırsa, yaklaşık bir yıldır görülen tüm yapı geçersiz olacak ve daha büyük bir düşüş başlayacak. Ama SHIB fiyatı sıçrarsa, üçgenin direnç çizgisine yükselecek.

Bunlara ek olarak meme token’da RSI 50’nin altında ve düşüşte olması,aşırı satım bölgesinde olunması birleştiğinde düşüş beklentilerini artırıyor olabilir.

Dogecoin Fiyatı

Piyasa değeri bakımından en büyük meme token konumunda bulunan Dogecoin (DOGE), yazının kaleme alındığı sırada 0,0733 dolardan işlem görüyor. DOGE fiyatının son 1 hafta içinde nispeten stabil kaldığı görülüyor. Bu noktada uzman isimler DOGE’nin genel kripto para piyasası ile hareket ettiğini ve bu sebeple de öncelikle lider kripto para birimi Bitcoin’den gelecek yukarı yönlü bir hamlenin beklendiğini ifade ediyor.

Bunlara ek olarak DOGE fiyatında şu anda 0,0814 dolar bir direnç ve 0,0690 doların destek olarak işlem gördüğü ifade ediliyor. Eğer meme token 0,0814 dolarlık direnci kırabilirse bir sonraki hedefin 0,0824 dolar olabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan Dogecoin fiyatı, 2021 yılında yaşanan ralli sırasında, çeşitli hype’ların da etkisi ile 8 Mayıs 2021 tarihinde 0,7376 dolar ile tüm zamanlar rekorunu kırmıştı. Güncel fiyatlar ile DOGE’nin tıpkı Shiba gibi rekor seviyesinin yaklaşık olarak yüzde 90 altında işlem gördüğü ifade edilebilir.

Editör: İrem Nur Kaya