BİR oyuncu geldi. Süper ligin bütün çehresini değiştirdi. Süper ligde kazandıkları milyon dolarlarla çalımlarından geçilmeyen birçok yabancı oyuncunun pabucunu dama attı.
Bize yıllardan beri Avrupa piyasasından ya oyuncunun posası, ya futbol simsarlarının itelemesi, ya da posası da kalmamış oyuncunun sıkılmış suyu geliyordu. Bunların bazılarının isimleri çok büyüktü. Ama kimisi Robin Van Persie gibi işi bitirmiş, kimisi Slimani gibi futbol rotasını kaybetmiş, kimisi Galatasaray'ın kiraya verdiği stoper Maicon gibi fazlasıyla şişirilmiş oyunculardı. Buraya, şimdi adını bile hatırlamadığım yüzden fazla işe yaramaz oyuncu ismini daha, arşivin tozlu raflarından çıkartıp yazabilirim.
 
Elbette Pepe, Quaresma, Babel gibi ustalar, Talisca gibi genç yıldızlar, Hagi, Robinho gibi dünya starları ayrı bir yerde duruyor..
Ama Kagawa iki dakikada öyle şeyler yaptı ki, son yıllarda dünya starı diye getirilen Galatasaraylı Belhanda ile Feghouli, Fenerbahçeli Slimani ve Ayew, Beşiktaşlı Vagner Love, Lens gibi oyuncular bir anda auta çıktı.
Sosyal medyada bir anda akıl almaz Kagawa çılgınlığı yaşanmaya başlandı. Bu sallamalardan en fazla nasibini alan ise Belhanda ile Slimani oldu. Bu iki oyuncunun Türkiye'de oynadıkları uzun süre içerisinde attıkları gol sayısı ile Kagawa'nın sonradan girdiği oyunda iki dakika içerisinde iki gol atması sosyal medyada alay konusu yapıldı..
Kagawa futbolumuza bir gün içinde yaptıkları ile ayrı bir renk ve heyecan getirdi. Taraflı tarafsız herkesin bir anda ilgi odağı olmayı başardı. 
 
Posası çıkmış birçok yabancı oyuncuya yıllardır akıtılan milyon dolarlardan sonra görüldü ki, Kagawa aldığı her kuruşu sonuna kadar hak edecek ve nasıl transfer yapılması gerektiği konusunda kulüp yöneticilerine örnek teşkil edecek. 
Kagawa'nın futbol resitalinin yanı sıra, bu hafta ilk kez forma giyen bir başka oyuncudan da söz etmek gerek. Galatasaray'ın yeni golcüsü Yunanlı oyuncu Mitroglou oyunda kaldığı 55 dakika boyunca topla bir kez bile buluşamadı ve ayağına top değmeden oyundan çıktı.
 
ÖZGÜR YANKAYA
 
Erzurumspor ile Rizespor arasındaki karşılaşma da haftanın en çok konuşulanları arasında. Aslında maçtan çok konuşulan, maçın hakemi Özgür Yankaya'nın gol iptali. Erzurumspor'un ilk yarıda attığı gol, açık bir şekilde görülüyor ki, futbol oyun kurallarının içerisinde.
 
Özgür Yankaya önce golü verdi. Sonra VAR hakeminin uyarısı üzerine ekran başına gitti. Verdiği golü faul diye iptal etti. Bu tip pozisyonları ekrandan çözmek zordur. Özgür Yankaya'nın maç oynanırken üç boyutlu görüp verdiği anlık karar doğru ve sağlıklı, ekran başında iki boyutlu izledikten sonra karar değişikliğine gitmesi yanlıştı.
 
HAFTANIN ZAYTUNG HABERİ: Ümraniyespor yenilgisinden sonra aldıkları cesaretle Fenerbahçe'ye halı saha maçı teklif eden bir grup genç, üst üste gelen iki galibiyetten sonra ortadan kayboldu.
 
HAFTANIN SORUSU: Menajerinin gidip iki takımla konuştuğu Suudi Arabistan'da transfer süresi sona erdi. Quaresma'nın durumunun ne olacağını bilen var mı?
 
NOT: Şenol Güneş'e sormayın. O da bilmediğini söyledi.