ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı ilk değerlendirmede "Bu süre boyunca eğer seçimler ikinci tura kalırsa milletimize, memleketimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"Son günlerde sanki biz bir pazarlık içerisine gireceğiz gibi lanse edildi" diyen Oğan, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda hangi taleplerde bulunacaklarını açıkladı:

"Anketlerde yok sayıldık. Türlü türlü saldırılara maruz kaldık. Taşlı sopalı saldırılara maruz kaldık. Linçlere maruz kaldık. Ancak biz hep plana sadık kaldık. Biz ilk günden beri bu seçimlerde HDP ve Hüda Par gibi terörle aralarına mesafe koymayan partilere karşı tutum sergiledik. Seçimlerin zaten ikinci tura kalacağı bizim öngördüğümüz bir şeydi. Görüyoruz ki seçimler ikinci tura kalmış gözüküyor. YSK seçimlerin daha yüzde 50'sinin sisteme girdiğini söylüyor. Aynı şekilde diğerlerine baktığımızda ise çok farklı sonuçlar görüyoruz. Seçimler ikinci tura kalacak. Değerli arkadaşlar önümüzde zorlu bir 15 gün daha olacak. Bu süre boyunca eğer seçimler ikinci tura kalırsa bu süreçte milletimize memleketimize hayırlı bir sonuç olması için elimizden geleni yapacağız. Şu an bunu ya da şunu destekliyoruz demiyoruz. Ata İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerle bize oy veren temsilcileriyle imza verenlerle istişareler yapacağız ve sonuçta bir karar vereceğiz. Bizim ilk baştan beri ortaya koyduğumuz tavır şuydu, bu son günlerde sanki biz bir pazarlık içerisine gireceğimiz lanse edildi. Bizim söylediğimiz çok açıktı, sığınmacıların gönderilmesi, ekonomik krizin sebeplerinden olan faiz sebep, enflasyon sonuç saçmalığından kurtulunması gibi şartlarımız vardır. Bu şartlar olmadan ikinci aşamaya geçilemez. FETÖ, PKK ve Hizbullah başta olmak üzere terörle mücadele önceliklerimizdendir". 

Editör: İrem Nur Kaya