Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, FOX TV'de katıldığı programda cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeyeceğini açıklayan Sinan Oğan'la ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Enginyurt, Sinan Oğan için yapılan "Gelecekte MHP Genel Başkanı olabilir" iddisının sorulması üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezindeki xray cihazına Sinan Oğan'ın fotoğrafını koymuşlardır, Sinan o partide kapıdan içeri giremez! Bırak genel başkanlığı... Bir daha söylüyorum MHP genel merkezinde Sinan'ın resmi vardır! Ülkücüler, Türk milliyetçileri, MHP, öyle herkesin genel başkan olacağı bir yer değildir.

O hassasiyetler sayesinde MHP Türkiye'de en fazla siyaset sahnesinde olan bir partidir. Orada lidere sadakat esastır. Ben Bahçeli'den tepki bekliyorum, Allah var! Ama MHP'liler hemen sahiplendi, nasıl oluyor anlamıyorum. Söylediklerinizi hemen unutmayın, at pazarlığı dediniz. Mezar soyucu dediler.

Ben şimdi MHP'yi eleştirsem bu doğru olmaz. Benim orada 40 senem geçti. Şimdi eleştirsem bana demezler mi sen adam mısın diye. Seneler boyu orada siyaset yaptım. Siyasette omurgalı olmak lazım."
 

Editör: Grlyrtts