05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Fenerbahçe Yöneticisi Burak Çağlan Kızılhan'a 'FETÖ'den ihraç edilen savcıya 1 milyon dolar rüşvet verdiği iddiasıyla dava!

Fenerbahçe Yöneticisi Burak Çağlan Kızılhan'a 'FETÖ'den ihraç edilen savcıya 1 milyon dolar rüşvet verdiği iddiasıyla dava!

Sarı Lacivertli kulübün yöneticisi Burak Çağlan Kızılhan hakkında, 'FETÖ Borsası'nda menfaat elde ettiği iddiasıyla 28 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan savcı Lütfi Karabacak'a bir milyon dolar rüşvet verdiği iddiasıyla iddianame düzenlendi.

Sarı Lacivertli kulübün yöneticisi Burak Çağlan Kızılhan hakkında,  'FETÖ Borsası'nda menfaat elde ettiği iddiasıyla 28 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan savcı Lütfi Karabacak'a bir milyon dolar rüşvet verdiği iddiasıyla iddianame düzenlendi.

İddianameye göre Kızılhan, bozulan işleri nedeniyle 3, 5 ve 5 milyon dolarlık iki çek karşılığında borç aldı. Borç aldığı kişiler, çeklerden ilki olan 3, 5 milyon dolarlık ödemeyi Kızılhan'a yaptı.  

Ancak Kızılhan, ikinci çeki tahsil edemedi. Çek karşılığında borç veren kişiler, 5 milyon dolarlık çekin vadesi dolunca icra işlemi başlatarak, Kızılhan'a ait Arma Elektropunch adlı şirketin hesaplarına bloke koydurdu.

Bir milyon dolar rüşvet iddiası

İddianamede, Kızılhan'ın 2018 yılının kasım ayında savcı Lütfi Karabacak ve rüşvete aracılık etmekle suçlanan ve Karabacak tarafından MİT personeli olarak tanıtıkan Murat Ayyıldız'la bir araya gelerek yaşadığı durumu aktardığı, çekini icraya koydurtan kişiler hakkında işlem yapılmasını istediği, bunun karşılığında da bir milyon dolar ödeme yapacağı ileri sürüldü. 

"Benim olduğum gün gelin"

Karabacak'ın ise 10 Kasım 2018'de nöbetçi savcı olduğunu belirterek, şikayet dilekçesini o gün verilmesini istediğinin belirtildiği iddianamede, bunun karşılığında 100 bin dolar peşin, 900 bin dolar da işlem yapıldıktan sonra ödeme yapılacağı konusunda anlaşıldığı vurgulandı.

Kızılhan'ın avukatı aracılığıyla 10 Kasım 2018'de Mahmut Ak, Kamber Ocaklı, Serdar Çınar ve Mehmet Uğur Karadağ hakkında suç duyurusunda bulunduğunun belirtildiği iddianamede, savcı Lütfi Karabacak'ın şüpheliler hakkında işlem başlattığı ve toplanan delillerden sonra 1 Ocak 2019'da gözaltı kararı çıkarttığı ve şahısların gözaltına alındığı ifade edildi.

Savcı karşı taraftan da rüşvet aldı iddiası

Gözaltı işleminin ardından Kızılhan'ın 5 milyon dolarlık çeki karşılığında ödeme yapmayan ve icra işlemi başlatanlar arasında yer alan Kamber Ocaklı, Serdar Çınar ve Mehmet Uğur Karadağ dolandırıcılık suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ancak Ocaklı, Çınar ve Karadağ'a liderlik ettiği ileri sürülen Mahmut Ak, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Murat Ayyıldız'ın verdiği ifadeye göre, savcı Lütfi Karabacak, 250 bin dolar rüşvet alarak, Mahmut Ak'ı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmedi. Yani iddiaya göre savcı Lütfi Karabacak, hem dolandırılan Burak Çağlan Kızılhan'dan, hem de dolandırıcılığa liderlik ettiği ileri sürülen Mahmut Ak'tan rüşvet aldı. 

Ayrıca Karabacak, Kızılhan'dan alacağı iddia edilen 100 bin doları peşin 900 bin doları işlem bittikten sonra toplamda bir milyon dolarlık rüşvetin tamamını tahsil edemedi.

Rüşvete aracılık ettiği ileri sürülen Murat Ayyıldız, savcılık ifadesinde Karabacak tarafından Kızılhan'ın avukatına gönderildiğini, Kızılhan'ın avukatının 60 bin dolar para ve "Kalan 540 bin dolar" yazılı bir kağıt verdiğini söyledi. 

İddianamede, Karabacak'ın hafta sonu olması nedeniyle Ayyıldız'ı protokol kapısında karşılayıp adliyeye soktuğunun kamera kayıtlarıyla tespit edildiği de belirtildi.

Ödeme yapılmadığı kaydedildi

İddianamede, Karabacak'ın rüşvete aracılık etmesi karşılığında 100 bin dolara anlaştığı Ayyıldız'a ödemeyi yapmadığı da kaydedildi. 

Savcı Lütfi Karabacak ise ifadesinde Murat Ayyıldız'ın tutuklanmasından sonra rüşvet konusunu uydurduğunu savundu. 

5 Şubat'ta mahkemeye sunulan iddianame kabul edilerek, Kızılhan, ortağı Hasan İnce ve rüşvete aracılık ettiği iddiasıyla yargılanan ve başka bir dosya kapsamında tutuklu bulunan Murat Ayyıldız hakkında dava açıldı.

Kızılhan ve İnce 'rüşvet vermek' suçunu, Ayyıldız ise 'nüfuz ticareti' suçunu işlediği iddiasıyla yargılanıyor. Davanın ilk duruşması 20 Mayıs'ta İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

Savcı Lütfi Karabacak ise, 'rüşvet almak' suçu kapsamında Yargıtay'da yargılanıyor.

'Masum ve mağdurum'

Davayla ilgili Independent Türkçe'ye konuşan Kızılhan, "Masum ve mağdurum. Ben dolandırıldım ve suç duyurusunda bulundum. Kimseye rüşvet vermedim" dedi.

27 yıla kadar hapis istemi

FETÖ'den yargılananlara menfaat karşılığında yardım edilmesi, FETÖ Borsası olarak adlandırılıyor. Savcı Lütfi Karabacak, bir başka savcı İsmet Bozkurt'la birlikte 'FETÖ Borsası' iddiasıyla açığa alınmış, haklarında dava açılmıştı. Karabacak, 27 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Karabacak ayrıca, hakkındaki iddialar nedeniyle, 17 Ocak'ta Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alınmıştı.

Kaynak: Independent Turkish
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *