05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR 'Kulüp Lisans Talimatı devrim niteliğinde'

'Kulüp Lisans Talimatı devrim niteliğinde'

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Gevrek, "Kulüp Lisans Talimatı önemli bir adım. Bana göre devrim niteliğinde ve Türk futbolu için geç kalınmış bir talimat." dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) yeni Kulüp Lisans Talimatı'nın devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Adil Gevrek, TFF'nin mali kriterlere uymayan kulüplere uygulayacağı yaptırımla ilgili, "Kulüp Lisans Talimatı önemli bir adım. Bana göre devrim niteliğinde ve Türk futbolu için geç kalınmış bir talimat. Daha önce de bunun üzerinde çalışıyorduk. Yeni gelen TFF Başkanı ve yönetimi, gelir gelmez bunu açıkladı. Türk futbolu için yararlı olacaktır. Bu süreç belki zorlu geçecektir ama Türk futbolunun geleceği için çok önemli." diye konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı olarak talimatla ilgili uzun süredir çalıştıklarını aktaran Gevrek, "Aslında talimat 2 Eylül'de devreye girecek ama şimdiden bütün kulüplerin buna uyması lazım. Transferleri ve harcamaları dikkatli bir şekilde yapmamız lazım. Eğer kulüpler buna uymaz ve limitlerini aşarsa önümüzdeki süreçte bunun zorluklarını çekebiliriz. Herkes kendi gelirini çok iyi biliyor. Harcamaların buna göre yapılması lazım. Bunu yaparlarsa hem kendi kulüpleri hem de Türk futbolu için çok doğru bir adım atmış olur. Buna uyulmadığı zaman sonraki yaptırımlar çok ağır olacak." ifadelerini kullandı.

"Yeni Malatyaspor olarak zaten kendi dengemizi sağlıyorduk"

Sarı-siyahlı kulübün başkanı, talimattan önce de kendi mali dengelerini sağladıklarını kaydetti.

Diğer kulüplerin de buna uymasıyla haksız rekabetin de ortadan kalkacağını anlatan Adil Gevrek, "Yeni Malatyaspor olarak zaten kendi dengemizi sağlıyorduk. Başka kulüpler buna uymayınca haksız bir rekabet oluyordu. Artık bütün kulüpler uyacak. Türk futbolu için hayırlı olacaktır. Bana göre Türk futbolunun kurtulması için önemli bir adım olacaktır. TFF'nin bu işin arkasında duracağına inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmek için eleme maçları yapacaklarına değinen Adil Gevrek, sportif başarıyı sürdürürken mali disiplini korumaları gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Göreve geldikten sonra 3 yılda Süper Lig'e çıktık. Daha sonra 3 yılda Avrupa kupalarına gideceğimizi söylemiştik, bunu 2 sezonda gerçekleştirdik. Bunları yaparken sportif başarıyı sağlarken mali disiplini de sağladık. Ekonomik olarak kurallarımıza uyduk. UEFA Avrupa Ligi elemelerinde çok önemli maçımız var. Takımımız şu anda kampta. Eksik bölgelere transferlerimizi yapacağız ama bunları yaparken lisans talimatına uymamız lazım. Tabii ki kadromuzu güçlendireceğiz ama ekonomik açıdan dengeyi sağlamamız gerek. İnşallah mevcut takımımıza takviyeleri yapar, hem UEFA Avrupa Ligi'nde hem de Süper Lig'de başarılı oluruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *