İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi SPOR Lukaku Fenerbahçe’ye geliyor: “Angara Bebesi” yıllar sonra Türkiye’ye dönüyor

Lukaku Fenerbahçe’ye geliyor: “Angara Bebesi” yıllar sonra Türkiye’ye dönüyor

Fenerbahçe, Napoli forması giyen Romelu Lukaku transferinde sona geldi. Sarı-lacivertlilerin 33 yaşındaki Belçikalı golcü için 6 milyon euro bonservis ve performans primleri karşılığında anlaşmaya vardığı belirtilirken, Lukaku’nun çocukluk yıllarındaki Ankara bağlantısı da yeniden gündeme geldi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Fenerbahçe, hücum hattını dünyaca ünlü bir isimle güçlendirmeye hazırlanıyor. Sarı-lacivertlilerin, İtalya Serie A ekiplerinden Napoli’de forma giyen Romelu Lukaku’nun transferinde mutlu sona ulaştığı belirtildi.

Fenerbahçe yönetiminin Napoli ile 6 milyon euro bonservis bedeli ve başarıya bağlı performans primleri üzerinden anlaşmaya vardığı öne sürüldü. Belçikalı golcüyle kişisel şartlarda da mutabakat sağlandığı, sağlık kontrollerinin ardından resmi imzaların atılacağı ifade edildi.

LUKAKU’NUN ANKARA BAĞLANTISI YENİDEN GÜNDEMDE

Transferin gündeme gelmesiyle birlikte Romelu Lukaku’nun çocukluk yıllarındaki Türkiye bağlantısı da yeniden konuşulmaya başlandı.

Lukaku’nun babası Roger Lukaku, 1996-1997 sezonunda Gençlerbirliği forması giymişti. Babasının Ankara’da futbol oynadığı dönemde henüz çocuk yaşta olan Romelu Lukaku da sık sık Gençlerbirliği tesislerinde vakit geçiriyordu.

Kulüp çalışanları ve futbolcuların ilgisini çeken küçük Lukaku’nun, o yıllarda başkent camiasında “Angara Bebesi” olarak anıldığı aktarıldı.

BABASI GENÇLERBİRLİĞİ FORMASI GİYMİŞTİ

Kongolu eski futbolcu Roger Lukaku, Türkiye kariyerinde Gençlerbirliği formasını yaklaşık 30 karşılaşmada giydi. Romelu Lukaku da babasının antrenmanlarını takip ederek futbol ortamıyla küçük yaşlarda tanıştı.

Yaklaşık 30 yıl sonra Türkiye’ye bu kez dünya çapında tanınan bir golcü olarak dönmeye hazırlanan Lukaku’nun Fenerbahçe transferi, bu geçmiş nedeniyle ayrı bir anlam kazandı.

ROMELU LUKAKU KİMDİR?

Romelu Lukaku Bolingoli, 13 Mayıs 1993’te Belçika’nın Anvers kentinde dünyaya geldi. Kongo kökenli Belçikalı futbolcu, kariyeri boyunca Avrupa’nın önemli kulüplerinde forma giydi.

Futbola Rupel Boom altyapısında başlayan Lukaku, daha sonra Lierse ve Anderlecht altyapılarında gelişimini sürdürdü. Henüz 16 yaşındayken Anderlecht ile profesyonel sözleşme imzaladı ve kısa sürede Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti.

CHELSEA İLE AVRUPA SAHNESİNE ÇIKTI

Lukaku, 2011 yılında Chelsea’ye transfer olarak Premier Lig kariyerine başladı. Daha sonra kiralık olarak West Bromwich Albion ve Everton formaları giydi.

Everton’daki başarılı performansının ardından bonservisiyle bu kulübe transfer olan Belçikalı golcü, 2017 yılında Manchester United’ın yolunu tuttu.

INTER, CHELSEA, ROMA VE NAPOLI’DE FORMA GİYDİ

Lukaku, 2019 yılında Inter’e transfer oldu ve İtalya’da önemli bir çıkış yakaladı. 2021’de yüksek bonservis bedeliyle yeniden Chelsea’ye dönen tecrübeli forvet, daha sonra tekrar Inter’e kiralandı.

2023-2024 sezonunda Roma’da kiralık oynayan Lukaku, 2024 yazında yaklaşık 30 milyon euro karşılığında Napoli’ye transfer oldu.

Belçikalı yıldızın kariyerindeki yeni durağının ise Fenerbahçe olması bekleniyor.