Beşiktaş GAİN Erkek Basketbol Takımı, BKT Avrupa Kupası B Grubu 18. ve son hafta karşılaşmasında Yunanistan temsilcisi Panionios’a konuk oldu. Siyah beyazlı ekip mücadeleyi 114-74 kazanarak sahadan 40 sayı farkla galip ayrıldı.
Karşılaşma öncesinde tribünlerde açılan pankart ise müsabakanın önüne geçti.
Küfür ve hakaret içeren pankart açıldı
Ev sahibi takım taraftarlarının açtığı pankartta Beşiktaş Kulübü ve taraftarlarına yönelik küfür ve hakaret içeren ifadelerin yer aldığı bildirildi. Pankartın Türk milletini, milli ve manevi değerleri hedef alan içerikler barındırdığı belirtildi.
Yaşanan olay sonrası Türkiye Basketbol Federasyonu yazılı bir açıklama yayımladı.
TBF’den sert kınama
Türkiye Basketbol Federasyonu açıklamasında, söz konusu pankartın sporun evrensel değerlerine ve fair play anlayışına açıkça aykırı olduğu vurgulandı. Açıklamada, bu tür eylemlerin yalnızca kulüpleri değil Türk sporunu ve ülkenin itibarını da hedef aldığı ifade edildi.
Federasyon, nefret söylemi ve ayrımcılığa hiçbir spor organizasyonunda yer verilemeyeceğini belirterek olayın tüm yönleriyle incelenmesi ve sorumluların tespit edilerek gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğini bildirdi.
Uluslararası organizasyonlara çağrı
TBF, karşılaşmanın organizasyonundan sorumlu olan BKT Avrupa Kupası ve Avrupa Ligi’ni tribün güvenliği, organizasyon standartları ve disiplin uygulamaları konusunda sorumluluk almaya davet etti.
Benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin gecikmeksizin hayata geçirilmesi gerektiği kaydedilirken, federasyonun sürecin takipçisi olacağı ifade edildi.
