Tam adı Video Hakem Sistemi. Kısa adı VAR. Hedef hakem hatalarını en aza indirmekti. Ekran başına da bir hakem heyeti konuldu, bu heyet sahadaki hakemi uyarmakla görevlendirildi. Uygulama bizden başka her ülkede işe yaradı, hakem hataları azaldı. Bizde ise kaostan beslenen futbol dünyamız için bulunmaz nimet oldu. Dünya VAR derken, bizde VIR VIR başladı.

MAHKEME DE NEREDEN ÇIKTI!

Galatasaray da eleştirdi sistemi Fenerbahçe de. Geçen sezon Galatasaray VAR kayıtlarının açıklanması için yapmadığını bırakmadı, diğer kulüplerle de karşı karşıya geldi. Fenerbahçe de boş durmadı. Bu sezon ise Beşiktaş tutturdu VAR kayıtları açıklansın diye. Hatta daha da ileri gitti, kayıtların açıklanmaması halinde mahkemeye gideceğini de bildirdi.

İŞ FİRAVUNA KADAR GİTTİ

Başarısızlıklarını sert (!) demeçlerle örtmeye kalkan yöneticilerimiz işi iyice çığrından çıkardı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kendilerine karşı imza verenlerin firavun lanetine uğradıklarını söyleyince Sivasspor'da başkan Mecnun Otyakmaz "Bizi pervasız ve adaletsiz rekabetinize alet etmeyin. Firavun varsa Musa var, laneti varsa Felâk-Nas var" dedi.

Editör: Haber Merkezi