UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Olimpik Marsilya'yı sahasında 4-1 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. İtalyan çalıştırıcı, özellikle ikinci yarıda ortaya koydukları futboldan memnun olduğunu söyledi.
“Herkes çok yüksek seviyede oynadı”
Karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak ilk yarıda yaklaşık 10 dakikalık bölümde çok fazla pas hatası yaptıklarını belirten Italiano, bu süreçte rakibe kontra atak fırsatları verdiklerini ifade etti.
İkinci yarıya ise çok iyi başladıklarını vurgulayan Italiano, “Herkes çok yüksek seviyede oynadı. Herkes mükemmel performanslar ortaya koydu. Sonunda 3 puanı aldık ama 3 puan yetmez. Daha fazla puan almamız gerekiyor” dedi.
İtalyan teknik adam, Avrupa'da daha ileriye gitmek istediklerini belirterek galibiyeti kendilerini destekleyen Beşiktaş taraftarlarına armağan etti.
Takımının gelişebileceğini düşünüyor
Beşiktaş'ın mevcut performansının üzerine çıkabilecek potansiyele sahip olduğunu söyleyen Italiano, zor anlarda daha fazla topa sahip olmaları ve daha az risk almaları gerektiğini dile getirdi.
Oyuncularının antrenmanlarda yapılan çalışmaları sahaya yansıtmasından memnun olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, takımın ortaya koyduğu performans, heyecan ve isteğin kendilerini ileriye taşıyabileceğini ifade etti.
Orkun Kökçü'nün performansından memnun kaldı
Olimpik Marsilya'nın güçlü bir rakip olduğunu belirten Italiano, maçın 10-15 dakikalık bölümünde yaptıkları top kayıpları nedeniyle sorun yaşadıklarını söyledi.
Orkun Kökçü'nün kendisini iyi hissettiği için karşılaşmada forma giydiğini belirten Italiano, oyuncusunun performansını överken takımın genelinden de memnun olduğunu dile getirdi. İtalyan çalıştırıcı, özellikle orta saha oyuncularının ortaya koyduğu oyundan memnun kaldığını söyledi.
Cerny'nin durumunu açıkladı
Vaclav Cerny'nin oyundan çıkmasıyla ilgili de konuşan Italiano, oyuncunun ciddi bir sakatlık yaşadığını düşünmediğini, değişikliğin kramp ve yorgunluk nedeniyle yapıldığını belirtti.
Cerny'nin yerine oyuna giren Ernest Poku'nun performansını da beğendiğini söyleyen Italiano, genç oyuncunun antrenmanlarda sıkı çalıştığını ve forma şansını beklediğini ifade etti.
“Bir kimlik oluşturmaya çalışıyoruz”
Beşiktaş'tan teklif aldığında bunun kendisi için yeni bir meydan okuma olduğunu belirten Italiano, İtalya'dan ayrılarak dilini bilmediği bir ülkeye gelmenin kolay olmadığını söyledi.
Takımın sahada belirli bir oyun kimliği oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Italiano, bu süreçte en büyük payın futbolculara ait olduğunu belirtti. İtalyan teknik adam, mümkün olduğunca az hata yapan ve her karşılaşmayı kazanmayı hedefleyen bir takım oluşturmak istediklerini ifade etti.
Hakem Andrea Colombo'ya övgü
Italiano, karşılaşmayı yöneten İtalyan hakem Andrea Colombo'nun performansını da değerlendirdi. Yüksek tempolu karşılaşmaları yönetmenin kolay olmadığını belirten Italiano, Colombo'yu maçtaki yönetiminden dolayı tebrik etti.
