İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Taksiciler Odası'nın düzenlediği iftar programına katıldı ve açıklamalarda bulundu.

Soylu, şunları söyledi:

"Taksicilerin ÖTV meselesi gündeme çok kez gündeme geldi. Maliye Bakanımızla da konuştuk. Cumhurbaşkanımızla bu meseleyi bir kez daha konuşacağız. Ben inanıyorum ki buradan güzel bir haber çıkacak size, ihtiyacınız da var, ihtiyacımız da var. Bunu biliyoruz, konuştuk. 
Korsan meselesiyle ne kadar uğraştığımızı biliyorsunuz. Aynen uğraşmaya devam edeceğiz. Ona ait yeni bir yöntemi, yeni bir sistemi oluşturuyoruz birlikte. Orada da bir mücadele edeceğiz. 

Yeni uygulamamız Taksim, bu konuda da biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü birileri uluslararası sistem üzerinden burada devreye girmeye çalışıyorlar. O zaman bizim esnafımız en güzel hizmeti ortaya koymak zorunda. Onun için en güzel yönetimi, en güzel sistemi oluşturmak zorunda. Ben onun da çok başarılı bir sistem olacağını düşünüyorum. Şimdi başkanım söyledi 12 bin taksi şu ana kadar o sistemin içerisine girmiş.

Şu anda, Allah nasip ederse Karadeniz gazının, Sakarya Gaz Sahası'nda milletimizle buluşma müjdesini ve ilk sisteme girişini ülkemizde bir onur saati olarak, onur zamanı olarak  şu anda milletimizle paylaşan kıymetli Cumhurbaşkanımızdır. 

TOGG'u unuttuk, biz unuttuk ama şoför esnafı unutmaz. İnşallah şoför esnafı da en kısa zamanda TOGG'la buluşmuş olacaktır. Ben sürüyorum. Sürüş keyfi güzel, güvenliği güzel. Kaç günden beri İstanbul sokaklarında taksicilerimizle de, şoför esnafımızla da, minibüsçülerimizle de, her biriyle selamlaşıyoruz." 

Editör: Grlyrtts