TBMM Genel Kurulunda yeni Meclis Başkanı 3. turda seçildi.

Mecliste 586 oyun kullanıldığı ilk turda AK Parti'nin adayı Numan Kurtulmuş 317, CHP'nin adayı Tekin Bingöl 131, İYİ Parti'nin adayı Cihan Paçacı ise 42 oy aldı. Can Atalay ise 3 oy aldı.

İkinci turda da adaylar yeterli çoğunluğu sağlayamadı.

TBMM Başkanlığı seçiminde üçüncü tur da sona erdi. Üçüncü turda salt çoğunluk olan 301 oy aranıyordu. AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, üçüncü turda 321 oy alarak TBMM Başkanı seçildi.

Meclis Başkanı seçilen Numan Kurtulmuş, Genel Kurul'da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bizim gibi büyük milletlere gündelik hesapların peşinde koşmak yakışmaz. Millet olarak önümüze yeni hedefler, yeni ufuklar, yeni ülküler koymak durumundayız. Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte beraber kuracağız.

Bu oturumdan önce yine burada bakan arkadaşlarımız yeminlerini yaptılar. Öncelikle bir önceki hükümette görev alan arkadaşlarımıza milletvekili olarak TBMM'ye hoş geldiniz diyorum. Yine bugün burada yeminlerini yaparak göreve başlayan değerli bakan arkadaşlarımıza üstün başarılar diliyorum. Milletimiz 28 Mayıs seçimlerinde Türkiye'de cumhurbaşkanlığı sistemine bir kere daha onay verdiğini ortaya koymuştur.

Şimdi yürütme, yasama ve yargı. Güçler ayrımı prensibine sonuna kadar riayet ederek yeniden büyük Türkiye ideali altında hep beraber mücadelemizi sürdüreceğiz. Fikirlerimizin bir çeşitlilik olduğunun farkında olacağız. Meclis Başkanlığı görevini bütün siyasi partilerle diyalog içinde sürdüreceğimi bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum."

Editör: Grlyrtts