Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren ve 12 gündür Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, dün akşam saatlerinde bölgedeki bir hastaneye saldırdı. Katliamda en az 500 kişi hayatını kaybederken, İsrail'e yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor.

Havalimanında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından karşılanan Biden'ın yaşananlara rağmen oldukça mutlu olduğu dikkatlerden kaçmazken, katliamın bir numaralı sorumlusu Netanyahu'nun da ABD Başkanı'na aynı şekilde gülerek karşılık verdiği görüldü.

keyif

Bıden'dan İsrail'e ziyaret

Ürdün görüşmesi iptal edilen ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de bir hastaneyi kana bulayan İsrail'e ziyarette bulundu.

Havalimanında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından karşılanan Biden'ın yaşananlara rağmen oldukça keyifli olduğu dikkatlerden kaçmazken, katliamın baş sorumlusu Netanyahu'nun da ABD Başkanı'na aynı şekilde gülerek karşılık verdiği anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

biden-4

Beyaz Saray'dan açıklama

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın, Ürdün Kralı 2. Abdullah'la istişarelerde bulunduktan sonra ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı üzerine yas ilan etmesinin ışığında Ürdün ziyaretini ertelediği bildirildi.

"Başkan, Gazze'deki hastane patlamasında hayatını kaybeden masum canlar için en derin taziyelerini iletti, yaralılara acil şifalar diledi" ifadesine yer verildi.

Biden'ın Ürdün, Filistin ve Mısır liderleriyle yüz yüze görüşmeyi dört gözle beklediği ve bu süreçte liderlerle doğrudan temas halinde olacağı belirtildi.

Savaş kabinesi ile görüşecek

Beyaz Saray,  Joe Biden'ın ziyaretinde "gerçek bir dost" olarak İsrailli liderlere "zor sorular" yöneltileceğini belirtti. Yapılan açıklamaya göre Biden, ziyareti kapsamında İsrail Cumhurbaşkanı Issac Herzog, Başbakan Binyamin Netanyahu ve İsrail'in savaş kabinesiyle görüşecek.

Zirve iptal edildi

ABD Başkanı Joe Biden'in, Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Beynamin Netanyahu ile görüşmesi ve ardından da Ürdün'e geçerek Kral Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak dün akşam saatlerinde İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısı görüşmeyi  etkiledi.

İsrail'in saldırısı sonrası Ürdün'ün başkenti Amman'da Ürdün Kralı 2. Abdullah, ABD Başkanı Joe Biden, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi arasında yapılması planlanan dörtlü zirve iptal edildi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, ülkesinin çarşamba günü Amman'da yapılması planlanan dörtlü zirvenin iptaline karar verdiğini şu şekilde aktardı; ‘’Zirve yapılacaksa bundan tek sonucun çıkmasını istiyoruz. O da savaşın sonlandırılması, Filistinlilerin insanlığına saygı ve gerekli yardımların ulaştırılması.’’

Kudüs'te İsrail Polisi'ni bıçaklayan bir Türk Vatandaşı öldürüldü! Kudüs'te İsrail Polisi'ni bıçaklayan bir Türk Vatandaşı öldürüldü!

Safedi, katliamın durmasını istediklerini ve kardeş Filistin halkına desteği sürdüreceklerini vurguladı.

Editör: Nehir Durdağı