Türkiye'nin en önemli şirketleri arasında başı çeken Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan düzenlediği iki seferini iptal etti. Buna göre THY, Suudi Arabistan'ın Riyad şehri ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dhabi şehrine uçuş faaliyetlerini durduracak

Arnavutköy'e yapılan havalimanı ile ağırlığını İstanbul Yeni Havalimanı'na kaydıran Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen'den düzenlediği iki seferini iptal etme kararı aldı. Böylelikle yıllardır bilfiil olarak düzenlenen Suudi Arabistan'ın Riyad ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dhabi uçuşları artık devam etmeyecek.

YETERLİ TALEP YOK

Bir havacılık sitesinde yer alan habere göre, Türk Hava Yolları'nın Riyad ve Abu Dhabi destinasyonlarına istenilen seviyede talep görmemesi gerekçesiyle Aralık 2019'dan itibaren icra edilmeyeceği öğrenildi. 

Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Riyad ve Abu Dhabi şehirlerine diğer havayolu şirketlerinin THY'ye göre yarı fiyata uçtuğu belirtildi.

ONUR AİR'İN TEK DESTİNASYONU ANTALYA

Son yıllarda artan masraflar özellikle havayolu şirketlerini zor durumda bıraktı. Dünya'da birçok uçak firması iflas bayrağı çekerken son olarak Onur Air'de ekonomik dalgalanmalardan nasibini aldı. Türkiye'nin en önemli havayolu şirketlerinden Onur Air'in de artık sadece Antalya'ya uçacağı öğrenilmişti.