Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Sakarya Meydan Muharebesi'nin gerçekleştiği saha olan Sakarya kışlasında  "Ateş Serbest-2023" tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatı seçkin gözlemci gününde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve komuta kademesiyle birlikte çok sayıda yabancı askeri ataşe izledi.

Ankara Polatlı'daki  tatbikatta F-16 savaş uçakları, atak taarruz helikopterleri ve kamikaze dronlar hedefleri tam isabetle vurdu. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personellerinin katıldığı tatbikatta piyadeler ateş açtı, düşman hedefleriyle arada sis perdesi oluşturuldu.

Eski Patiswiss CEO'su Tunaoğlu'yla ilgili yeni iddia! Eski Patiswiss CEO'su Tunaoğlu'yla ilgili yeni iddia!

tatbikatTatbikatta tanksavarlardan fırtına obüslerine, kamikaze dronlardan akıncı taarruzi insansız hava aracına kadar yerli ve milli imkanlarla üretilen çok sayıda silah sistemi boy gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ateş gücünün sergilendiği dev tatbikatta; kara ve hava sistemleri oluşturulan senaryo doğrultusunda tespit edilen düşman hedeflerini tam isabetle vurdu.

Belirlenen senaryoya göre; piyadelerin ateşiyle başlayan tatbikatta önce düşman hedefleri arasından sis perdeleri oluşturuldu. Ardından yerli ve milli üretim olan silah sistemleri devreye girdi. Keskin nişancı tüfekleriyle hedefler tek tek vurulmaya başlandı.

dron

Özel kuvvetlerin kullandığı kamikaze dron KARGU ile topçu bataryaları ve füze sistemleri görevini yerine getirdi. Belirlenen hedefler başarıyla imha edildi.

Milli imkanlarla üretilen 6 yeni silah sistemleri  ilk defa kullanıldı.Tatbikat, F-16'ların bıraktığı hassas güdüm kitli bombaların hedeflerini vurmasıyla tamamlandı.asker-4

Editör: Nehir Durdağı