Forbes dergisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da en zenginler listesini açıkladı.

Dergiye göre Türkiye'nin en zengin isimleri şöyle:

9 - 10: Filiz Şahenk

Erman Ilıcak ile sırayı paylaşan Filiz Şahenk Filiz Gıda markasının kurucusu. Türkiye'nin en zengin 3. kadını da olan Filiz Şahenk'in güncel serveti 2,3 milyar dolar değerinde.

Erman Ilıcak

Rönesans Holding'in yönetim kurulu başkanı olan mühendis Erman Ilıcak inşaat ve gayrimenkul yatırımları gibi sektörlerde hizmet veriyor. Serveti 2,3 milyar dolar.

7 - 8: Ferit Faik Şahenk

Ferit Faik Şahenk Doğuş Grubu ve eski Garanti Bankası yönetim kurulu başkanı. Güncel listelere göre 2.5 milyar dolarlık bir servetin sahibi.

Şaban Cemil Kazancı

Holdingleşen aile şirketleri ile enerji sektörüne ağırlık veren Şaban Cemil Kazancı, Türkiye'de jeneratör sektörüne hakim olan Aksa Jeneratör'ün sahibi. Güncel listelere göre serveti 2,5 milyar dolar.

6- Mustafa Rahmi Koç

Koç Holding Onursal Başkanı. Yönetim koltuğunu ise 2003 yılında oğlu Mustafa Koç'a devretmişti. Güncel listelere göre serveti 2,7 milyar dolar.

5- İpek Kıraç

Koç Holding yönetim kurulu üyesi. Türkiye'nin en büyük ilk 500 ihracatçısı arasına da girmiştir. Güncel listelere göre 2,9 milyar dolar serveti bulunuyor.

4- Semahat Sevim Arsel

Koç Holding yönetim kurulu üyesi. En zengin Türk kadınları listesinde ise birinci sıranın sahibidir. Güncel listelere göre serveti 3 milyar dolar civarında.

3- Ali Erdemlioğlu

Kardeşi İbrahim Erdemlioğlu ile birlikte Merinos Halı'nın ardından halı polyesteri üreten SASA'nın ortaklarından. Güncel listelere göre serveti 4,7 milyar dolar civarında.

2- Murat Ülker

Sanayi ve ticaret alanında faaliyet gösteren Murat Ülker, Ülker ailesine mensup ve Ülker Gıda Grubu ortaklarındandır. Ayrıca kendisi Yıldız Holding yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürmektedir. Güncel listelere göre serveti 5 milyar dolar civarındadır.

1- İbrahim Erdemlioğlu

Aktif iş hayatına 1983 yılında başlayan Erdemlioğlu 5 yıl sonra Merinos Halı'yı kurdu. 2023 yılında da benzer sektörlerde hizmet veren İbrahim Erdemlioğlu, Erdemlioğlu Holding'in de sahibidir. 2023 yılı Forbes listesine göre serveti 5,3 milyar dolar seviyelerinde.

Editör: Grlyrtts