CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Bu gelişme sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 2020 yılında bir televizyon programında Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin yaptığı konuşma gündeme geldi.

'İRONİ' YANITI

Turan'a, 3 sene önce söylediği, "İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım" sözleri hatırlatıldı. AK Partili Turan, söz konusu söyleme "İroniydi" yanıtını verirken; "Bizim için en iyi aday hep Kemal Kılıçdaroğlu dedik. Kemal beyin adaylık sürecinde katkımız varsa ne mutlu bize. Bir ironiyi bile anlayamayacak kadar "siyasi kör" olanlara 4 ay önce neden adaylıktan çekildiğimizi gerekçeleriyle anlatmıştık. Yoksa güçlü Türkiye yolunda adayımız net" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını tebrik eden Turan, "Bize sıradan, hatta öncesinde açıkladığımız bir ironi için 'aday olacak mısın?' diye soranlar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adayımız partisiz cumhurbaşkanı olacak' dediğini duymadılar mı? Bırakın partisiz CBşk'nı, partili Cbşk + 5 partili yrd + 2 partili bld bşk da eklenmedi mi!" ifadelerini kullandı.