14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde sandıktan cumhurbaşkanı seçimine dair 50+1 çıkmayınca seçim, ikinci tura kaldı.

O günden bu güne kadar en çok merak edilen konu ise yüzde 5,17 oy alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı mı yoksa Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu mu destekleyeceği konusuydu.

ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEK

Sinan Oğan, konu ile ilgili olarak nihai kararını dün saat 17.00'de açıklarken, Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu. Oğan, kararını, "Millet İttifakı, 20 yıldır iktidarda olan Cumhur İttifakı karşısında yeterli başarıyı gösterememiş, geleceğe dair tarafımızı ikna edecek bir perspektif sunamamış, her şeyden önemlisi parlamento çoğunluğunu sağlayamamış ve istikrar faktörünü ıskalamıştır.

Cumhur İttifakı'nın adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimi beyan ediyorum. Bize ilk turda oy veren seçmenlerimizi de ikinci turda Sayın Erdoğan'ı desteklemeğe davet ediyorum" ifadeleriyle duyurdu.

'ÖZÜR DİLERİM'

Konu ile ilgili olarak eski Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı eski MHP Milletvekili ve aynı zamanda İYİ Parti'nin kurucu isimlerinden Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, sosyal medya hesabından bir ‘özür’ mesajı geldi. Prof. Dr. Halaçoğlu, takipçilerinden ilk turda Sinan Oğan'a oy talep ettiği için özür diledi.

Halaçoğlu, 28 Mayıs için 'ümitsiz' olmadığını belirterek, "ÖZÜR. Değerli arkadaşlar! Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, samimi olarak milliyetçi diyerek Sinan Oğan Beye sizlerden imza istirham etmiştim. Sağ olun birçoğunuz destek verdiniz. Ancak maalesef söylediklerinin ve vaatlerinin tam aksi bir karar aldı ve hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Böyle bir sonucu öngöremediğim için siz imza verenlerden özür diliyorum. Halbuki bugüne kadar en azından milliyetçiliğinde samimi olduğu kanaatim vardı. Sizlerden tekrar özür diliyorum. Çok üzgünüm. Ama ümitsiz değilim. Gün doğmadan neler doğar" ifadelerini kullandı.

Editör: İrem Nur Kaya