Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sonuçlanmasının ardından Türkiye'de siyasi iklimin ne yönde seyredeceği merak ediliyor. Yeni ittifakların kuruluğ kurulmayacağı ya da bazı ittifakların dağılıp dağılmayacağı tartışılmaya başlarken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün Halk TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'BU HÜKÜMET BEŞ SENE GİTMEZ'

Özdağ'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu seçimlerin iki senelik olduğunu düşünüyorum. Beş sene gitmeyecek bu hükümet. Yerel seçimlerden sonra yeniden seçim takvimi başlayacak.

Seçim sonucunu hukuken kabul etmek derken saygım var ama politik olarak yok çünkü yanlış tercih kullanıldı. Cumhur ittifakı seçmeni ülkesinin işgal edilmesini, ülkenin iç savaşa sürükleneceği yönde oy kullandı. Bunu bilerek yapmadı. Nasıl olsa Erdoğan bir şekilde çözer diye yaptılar bunu ama bu hatalı güven. Sosyolojik yapı değişirse en güçlü orduyla bile hakimiyet kuramazsınız. Türkiye’nin demografisi değişiyor, bunun da sonucu olacak.

'ORTAK ADAY DÜŞÜNÜLEBİLİR'

(Tuğrul Türkeş’in milliyetçi lig düşüncesi hakkında) Bu fikrin babası Sinan Baykent adlı bir siyaset bilimci. Baykent, Türkeş’in de danışmanlığı yaptı. Sinan Bey bu fikri önce bana ve Tuğrul Bey’e açtı. Bu görüşün ortaya çıkması dahi Zafer Partisi’nin verdiği mücadele sonucunda oldu. Yoksa Cumhur İttifakı'nın içinde milliyetçilik yapamazsınız. Millet İttifakı'nda da İYİ Parti’nin duruşuyla yapamazsınız. Bir milliyetçilik tartışması yapılacaksa Zafer Partisi çevresinde yapılacak. Yerel seçimlerde bu olabilir mi? Olabilir.

Diyelim yerel seçimlerde ‘X’ ilçesinde İYİ Parti Zafer Partisi’ne gelip veya Zafer Partisi İYİ Parti’ye gidip şu adayı destekleyelim dedi, olabilir. Ya da aynı şey MHP’yle olabilir mi? Bilmiyorum, olabilir. Üçünün bir arada aynı adayı desteklemesi, mesela Adana’da üç partinin birlikte aday çıkarması, bilmiyorum, hiç kolay değil çünkü bir de Cumhur ve Millet ittifakları var ama düşünülebilir tabii bu.

Editör: İrem Nur Kaya