Türkiye'de oy verme işlemine saatler kala ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından kimin kazanmasını istediklerini tek tek açıkladılar.

İşte o açıklamalardan bazıları:

Sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaşan Cem Yılmaz şu ifadeleri paylaştı:

“Abi oyunu kime vereceksin biz de ona atalım” diyorsanız, den Kemal başkan diyorum…  Başarılar dilerim Kemal Başkan @kilicdarogluk Sevgili gençler lütfen oy vermeyi unutmayın, ihmal etmeyin.”

Sanatçı Demet Akbağ da Millet İttifakı'nın sembol haline gelen kalp işaretini yaparak ve Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek #İlkTurdaBitirelim etiketini kullandı.

Onur Ünlü, "Bu seçimi değil Kılıçdaroğlu, Allah'ın oğlu kazansa bir işe yaramaz. Mevcut kadroların 21 sene yönetebildiği bir ülkeden, ciddi bir düşünsel devrim gerçekleşmeden hayır gelmez. Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu vs gibi gerici tiplerle de o düşünsel devrim gerçekleşecek değildir. Tek çıkar yol sistemi kilitlemektir. Tek çıkar yol parlamenter kaostur. Haysiyetini koru, tavrını koy! Oy verme koyver!"

Nuri Bilge Ceylan da Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirtti ve Instagram hesabından "İlk turda bitirelim" kampanyasına destek verdi.

Alişan, Erdoğan'ın kadın haklarına vurgu yaptığı bir konuşmasını takipçileri ile paylaşarak, 'Değerini Bil' diye yazdı.

Şarkıcı Doğuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını "Benim Cumhurbaşkanım" notuyla yayınladı.

Oyuncu Funda Eryiğit Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "yarın neşe gelsin ülkemize! neşemizi bulalım! sevgi dolu, barış dolu kelimeler girsin hayatımıza! küçük bi heidi var bu sabah içimde, çimlerde yuvarlanası var. #ilkturdabitirelim" ifadelerine yer verdi. 

Eski manken Tuğçe Kazaz, "Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında değil, Türkiye ve Türkiye düşmanları arasında bir seçim" mesajını paylaştı.

Futbolcu Mesut Özdil, "Her zaman yanındayız sayın Cumhurbaşkanım @RTErdogan" açıklamasıyla desteklediği adayın Erdoğan olduğunu açıkladı. 

Uzun yıllar Türkiye'de oynayan Brezilyalı futbolcu Melo, Twitter hesabı üzerinden bir taraftarın paylaşımına Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile özdeşleşen kalp emojisi bıraktı.

Mor ve Ötesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Ankara duysun! 28 Mayıs 2022’den, İnönü’den bir selam getirdik size sevgili Kemal Kılıçdaroğlu!. Dünyanın binbir türlü hali var. Bizi dinlediğiniz her an için teşekkür ederiz. Lütfen geleceğinize sahip çıkın. İlk turda bitirelim. Tekrar görüşmek umuduyla…”

Ünlü Rock grubu Duman, sosyal medya hesabından, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özdeşlesen ‘kalp’ emojisi paylaştı. 

Editör: Grlyrtts