ABD’de 72 saat içinde iki bankaya art arda kayyum atanması, piyasalara domino etkisi korkusu yaşatıyor. Altın fiyatları ise bu gelişmelerin ardından yönünü yukarıya çevirdi. Bin 167 lirayı geçen gram altında yaşanan hareketlilik ise devam ediyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'e göre altın fiyatları henüz gerçek değerine gelmedi. Haberglobal'e konuşan Memiş, şunları söyledi: "Son bir haftadır altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş var. Özellikle Ons altın bir haftalık süreç içerisinde 100 dolar değer kazandı. Gram altın ise 50 lira değer kazandı. Bu ciddi bir yükseliş çünkü hafta sonu ABD'de 3 bankanın iflas etmesi piyasaları rahatsız etti ve güvenli liman olan altına talep arttı.

Ons altın 100 dolarlık bir değer artışının ardından bugün biraz daha sakin hareket etti. Bugün ABD'deki enflasyon verisini takip edeceğiz. Bu da altın fiyatları üzerinde bir etkisi olacak. Amerika Merkez Bankası haziran ayından sonra biraz daha kenara çekilebilir. Bu faiz artırımını geciktirebilir. 2024 yılının ilk çeyreğiyle tekrar faiz artırımına gideceği yönünde bir beklenti var bu da altının fiyatının önüne açacak faktörler arasında. 

Bugün ABD'de enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından altında tekrar bir geri çekilme bekliyorum. bin 850-40 dolar seviyesine geri çekilebilir. Orta vadede 2 bin dolar atakları yapması normal. Gram altın şu an bin 785 bandında işlem görüyor. Ekradan bin 140 seviyesini görüyoruz. Bu makasa aralığını mutlaka görmemiz lazım. 

Gram altında bin 140 lira seviyelerine kadar geri çekilme olabilir. Bu geri çekilmeleri bu yılın son geri çekilmeleri olarak görüyorum.

Aslında daha rekor görmedik. Yeni rekorları haziran ayından sonra görebiliriz. 

Önümüzdeki aylarda gram altında bin 200 liraları konuşuruz. Haziran ayından sonra bin 400-500 lira seviyeleri çok kuvvetli."

Editör: İrem Nur Kaya