Şanlıurfa'da önceki gün meydana gelen olayda Hülya Balıkhan, eşinin kardeşi Ferdi Balıkhan'ı sokak ortasında tabancayla vurarak öldürmüştü. 

Daha sonra polise teslim olan 3 çocuk annesi kadının ifadesi ortaya çıktı. Hülya Balıkhan'ın ifadesinde şunları söylediği öğrenildi:

"Eşim İsmail Balıkhan, işe gittikten sonra kayınbiraderim yardım etme bahanesiyle sık sık yanıma gelmeye başladı. Bana ilgi gösteren kayınbiraderimle duygusal bir yakınlaşmanın ardından ilişki yaşamaya başladık. Ama daha sonra bu ilişkimizi kocam öğrendi.

İlişkimizin ortaya çıkması üzerine İsmail ve Ferdi arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada her ikisi de yaralandı. Ben ilk olarak kayınbiraderimle İzmir’e gittim. Bir süre sonra İzmir’de aramızda tartışma çıkınca, özlediğim eşim ve çocuklarıma geri döndüm ve olaylardan uzak kalmak için Diyarbakır’a yerleştik.

Yeni hayata başladık. Ama son günlerde kayınbiraderim sık sık telefonla taciz etmeye başladı.

Kayınbiraderim onunla birlikte olmam için sürekli telefonla rahatsız ediyordu. Israrcı teklifini geri çevirince bu kez, birlikte yaşadığımız dönemlere ait uygunsuz görüntülerimi, TikTok hesabından paylaşma tehdidinde bulunmaya başladı.

Bunun üzerine evde, kocama ait ruhsatsız tabancayı alarak Şanlıurfa’ya geldim. Paşabağı Mahallesi’nde evden çıkan Ferdi’yi tabancayla kovaladım ve sonra vurdum. Namusum için yaptım ve pişman değilim."

Hülya Balıkhan, nöbetçi hakimlik tarafından ‘Tasarlayarak öldürmek’ suçundan tutuklandı.

Editör: Grlyrtts