Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen "6 Şubat okullar tatil mi?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İkinci dönemin başlamasıyla birlikte eğitim maratonuna yeniden giren öğrenciler için anma törenleri ve mezarlık ziyaretleri nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi.
6 Şubat resmi tatil mi
6 Şubat tarihi, Türkiye genelinde resmi tatil günleri arasında yer almıyor. Bu nedenle ülke genelinde kamu kurumları ve okullar için otomatik bir tatil uygulaması söz konusu değil. Eğitime ara verilmesi yalnızca valiliklerin aldığı kararlar doğrultusunda gerçekleşiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı takviminde 6 Şubat'a ilişkin genel bir tatil bulunmuyor. Ancak deprem bölgesindeki illerde anma programları dikkate alınarak önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bazı illerde eğitime geçici olarak ara verildi.

6 Şubat'ta okulların tatil olduğu iller
Valiliklerden gelen resmi açıklamalara göre 6 Şubat 2026 Cuma günü aşağıdaki illerde okullar tatil edildi:
Kahramanmaraş: Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta il genelindeki resmi ve özel tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Valilik, anma programları, mezarlık ve taziye ziyaretleri nedeniyle oluşacak trafik yoğunluğunu gerekçe gösterdi. Ayrıca sağlık, ulaşım ve güvenlik gibi zorunlu hizmetler hariç kamu çalışanları idari izinli sayılacak.
Hatay: İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda Hatay genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde asgari personel bulundurulacak.
Adıyaman: Valilik kararıyla il genelindeki resmi ve özel her kademedeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Anma programları ve kabristan ziyaretlerine katılacak kamu görevlileri de idari izinli sayılacak.
Gaziantep: Valilik, deprem felaketinin yıl dönümü sebebiyle kabir ziyaretleri ve diğer etkinliklere katılımı kolaylaştırmak amacıyla kent genelinde eğitime bir gün süreyle ara verileceğini açıkladı.
Osmaniye: Valilik kararıyla il genelindeki tüm resmi ve özel okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Kamu personeli de hizmetlerin aksamaması için gerekli tedbirler alınmak kaydıyla idari izinli sayılacak.
Depremden etkilenen 11 il
6 Şubat 2023 depremleri 11 ili doğrudan etkilemişti. Bu iller alfabetik sırayla: Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa. Henüz açıklama yapmayan illerin valilikleri, gün içinde yeni kararlar duyurabilir.
Velilere ve öğrencilere tavsiyeler
Yetkililer, resmi açıklama yapılmadan sosyal medyada dolaşan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Öğrenciler ve velilerin yaşadıkları illerin valiliklerinin resmi internet siteleri ve sosyal medya hesaplarını takip etmeleri öneriliyor.
6 Şubat 2023 depremlerinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmişti. 120 bin kilometre karelik alanda 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen depremler, 11 il, 124 ilçe ve 6 bin 929 köy ile mahallede ağır yıkımlara yol açmıştı.
