Togg'un 29 Ekim'de satışa sunmayı planladığı, fakat Nisan ayında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kabine üyelerine teslim ettiği 320 kW gücündeki 4x4 çekiş sistemine sahip T10X'in fiyatı, TSB listesinde 1 milyon 790 bin TL şeklinde görülüyor. 

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre; Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) kasko değer listesi, Türkiye'de henüz satışına başlanmamış veya resmi fiyatı açıklanmamış otomobillerin satış fiyatı hakkında önemli bilgiler veriyor.

Bilindiği üzere, yerli elektrikli otomobil markası Togg'un T10X modeli, Mart ayında ön siparişe açılmış ve otomobilin de fiyatları açıklanmıştı.

Togg'un ilk modeli olan T10X, ilk etapta tek elektrik motorlu ve arkadan itişli olarak tüketicinin karşısına çıkmıştı.

Yerli elektrikli SUV, 2 farklı donanım ve 2 farklı menzil seçeneği ile 177 bin 467 adet ön sipariş toplamış, yıl sonuna kadar ise çekiliş sonucunda otomobili almaya hak kazanan 20 bin kişiye teslimat yapılacağı açıklanmıştı.

TSB kasko değer listesi yakından incelendiğinde, Togg T10X'in henüz resmi fiyatı açıklanmayan bir başka versiyonun fiyatı ortaya çıktı.

Öyle ki, T10X'in çift elektrik motorlu dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonunun, V2 yüksek donanım paketli ve uzun menzile sahip versiyonun fiyatı TSB listesinde yer alıyor.

Togg'un ön siparişe açtığı 160 kW güce sahip versiyondan tam 2 kat daha güçlü olan 320 kW'lık modelin fiyatı 1 milyon 790 bin TL şeklinde açıklanıyor. Böylece, otomobilin ÖTV'sinin de yüzde 50'lik dilimde yer alacağı anlaşılıyor.

Editör: Grlyrtts